Предстоящи събития за 12 октомври, изготвени от Агенция "Фокус"

***

София.

От 09.00 часа в Полиграфия офис център, бул. Цариградско шосе 47А, зала Йоханесбург, ще бъде представени национално проучване относно икономическите нагласи сред пълнолетното население у нас, изготвено от социологическа агенция Тренд, специално за финансов форум NEXT DIFI 2022.

***

София.

От  10.00  до 11.00 над 350 работници и служители от Агенция по геодезия, картография и кадастър, членове на САС "Подкрепа“, ще проведат едночасова предупредителна стачка в цялата страна.

***

София.

От 10.00 часа Служебното правителство ще проведе редовно заседание

***

София.

От 11.00 часа в зала "Проф. Марин Дринов“ на БАН, ще се проведе тържествено събрание по повод 153 години от създаването на Българската академия на науките

***

София.

От 11.00 часа в Централното фоайе на НБКМ, ще се проведе официалното откриване на фотодокументална изложба: "Не за завоевания се борим“, посветена на 110 години от Балканската война (1912 – 1913 г.).

***

София.

От 11.00 часа, в централно фоайе на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе традиционното отбелязване на Европейския ден на донорството

***

София.

От 14.30 часа в литературен клуб "Перото“, НДК, ще се проведе среща на общността на Българска хранителна банка под надслов "Подай ръка на храната! Денят на общността“, с която отбелязваме 10 години от началото на хранителното банкиране на организацията в България.

***

София.

От 15.00 часа в зала "Пресцентър“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройствот, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще дадат съвместна пресконференция на тема: Проверка на лот 2 и лот 3 на автомагистрала "Тракия“ и резултати от проверката за основни и текущи ремонти.

***

София.

От 18.00 часа пред сградата на Столичната община, ще се проведе протест за оставката на кмета Фандъкова

***

Варна.

От 09.30 часа  в Зала 1 на ИУ – Варна, ще започне Националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество" 2022 година

***

Варна.

От 11.00 часа в храм "Св. пророк Илия", ще бъде отслужен водосвет за здраве по повод празника на район "Младост“.

От 19.00 часа в Grand Mall (етаж 2), царете на хумора Тутурутка ще забавляват с "Шоу №1 смях до дупка“. 

***

Варна.

От 19.00 часа в Градската художествена галерия, Европейският музикален фестивал Варна 2022 завършва с концерт на набиращата сила формация “UnTraditional Trio"

***

Видин.

От 9.30 часа заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще приветства участниците в Международната среща "Културните ценности по поречието на Дунав", част от проект DANUrB+ - "Градски бранд Дунав+: Изграждане на регионална и местна устойчивост чрез валоризация на културното наследство по река Дунав“. Форумът ще се проведе в залата на Общински съвет - Видин.

***

Видин.

От 14.00 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе награждаване на победителите в обявения от Община Видин конкурс "Панаири, панаири...", на участниците в проведения през изминалото лято клуб по рисуване, както и на победителите в Конкурса за рисунка на тема "Видинският театър", проведен по повод 130-годишнината от построяването на сградата на видинския театър.

***

Враца.

От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде се играе постановката"Хотел между тоя и оня свят"  от Ерик-Еманюел Шмит

***

Добрич.

От 10.00 и 10.40 часа в Детска градина № 23 "Звездица“, ще се проведе инициативата Европейската седмица на програмирането / 8 - 23 октомври 2022

Занимание по забавно програмиране с пчела-робот Bee-Bot

***

Добрич.

От 13.00 часа в Младежки център – Добрич, Зала 3, ще се проведе Неформално обучение на тема "Кариерно ориентиране“ с младежи от ЕГ "Гео Милев“  по проект BGLD-1.003-001 "Младежки център – Добрич - Вашето днес", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

***

Добрич.

От 13.00 часа в Младежки център, Зала 6, ще се проведе неформално обучение на тема "Работа в екип“ с младежи от Професионална гимназия по туризъм  "П. К. Яворов“ по проект BGLD-1.003-001 "Младежки център – Добрич - Вашето днес“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

***

Добрич.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков“, ще се играе спектакъла "Капан за самотен мъж“ на Драматичен театър "Йордан Йовков“

***

Добрич.

От 18.30 часа в Огледална зала "Нели Божкова“ световноизвестният български диригент и композитор Емил Табаков ще дирижира Български камерен оркестър - Добрич, в програмата на концерта е включено и неговото произведение "Български танци".

***

Кюстендил. 

От 17.00 часа в читалище "Братство“ ще бъде открита изложба на Корейското изобразително изкуство. 

*** 

Кюстендил.  

От 18.00 часа в голямата зала на читалище "Братство“ ще се състои концерт на мандолинен квинтет "Сезони“. 

*** 

Кюстендил.  

От 18.00 часа във фоайето на Общински драматичен театър ще бъде открита изложбата "Християнско изкуство – миниатюрна резба“ на Васко Иванов. 

*** 

Кюстендил.  

От 19.00 часа в голямата зала на Общински драматичен театър ще се състои концерт-спектакъл на Държавен фолклорен ансамбъл "Филип Кутев“. 

*** 

Сливен.

От 11.00 часа в зала 105, председателят Димитър Митев ОбС-Сливен, ще даде пресконференция във връзка с предстоящата този четвъртък сесия на Общинския съвет.

***

Сливен.

От 11.30 часа във фоайето на общинската зала "Май“, ще бъде открита документалната изложба "Сливенската община – път през годините“.  Гости на събитието ще са кметът Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Драматичен театър, ще бъде представена постановката Вишнева градина“  от А. П. Чехов.