Предстоящи събития за 11 октомври, изготвени от Агенция "Фокус"

***

София.

От 10.00 часа в конферентен център Launchee (ЦУМ, София) ще се проведе експертна среща "Добрите практики в развиване на медийната грамотност в България и в Германия“. Събитието е съвместна инициатива на Коалицията за медийна грамотност и Фондация за свободата "Фридрих Науман“, с подкрепата на Министерството на културата.

***

София.

От 10.00 часа в Хотел Маринела, София, стартира специализирания кариерен форум Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще посрещне 100+ компании изложители и ще очаква близо 2 500 посетители.

***

София.

От 15.00 часа в централата на ПП АБВ на улица "Врабча“ 23 , ще се проведе пресконференция на ПП АБВ. Темата е предложение на ПП АБВ към Коалиционния съвет на КП "Български възход“.

***

София.

От 11.00 часа, в Розовата градина на София (южната част на парковото пространство на Националния дворец на културата), в израз на почит към донорите на органи, ще бъдат засадени 11 рози – колкото са донорите през 2022 г.

***

София.

От 11.00 часа в сградата на Главна дирекция "Национална полиция“, ще се проведе Национално съвещание на МВР . Ще присъстват политическото и професионалното ръководство на МВР, директорите на главни дирекции, ОДМВР и СДВР, както и на административните структури в министерството.

***

София.

От 18.00 часа в Сити Марк Арт Център ще се състои галавечер на Дания по случай 60-ата годишнина от смъртта на Карен Бликсен. В рамките на събитието ще бъде представено ново издание на автобиографичния роман "Извън Африка“, донесъл световна слава на авторката. Непосредствено след това ще се състои премиерна прожекция на биографичната драма "Пактът“ на реж. Биле Аугуст, удостоена с множество отличия. Копродукция на Дания, Белгия, Норвегия и Финландия, филмът разказва за странното приятелство между бележитата датска писателка и Торкилд Бьорнвиг, млад и обещаващ поет. Събитието се реализира в сътрудничество с Посолството на Дания в София и с участието на д-р Надежда Михайлова, ръководител на магистърска програма "Нордистика“ в Софийския университет.

***

София.

От 19.00 часа в Хотел "Хаят Риджънси София, ще се проведе церемонията по връчване на “Български архитектурни награди 2022″. 

***

Благоевград.

От 17.30 часа в зала "22 септември“, кметът на Благоевград Илко Стоянов ще проведе първата от поредица предвидени срещи, на които ще бъде дискутиран публикуваният от МРРБ проект на насоки и условията за саниране на жилищни сгради по Плана за възстановяване и устойчивост.

***

Благоевград.

От 19.00 часа  в театралния салон на Общински куклен театър – Благоевград, ще се играе пиесата "Верига от думи“ от Жорди Галсеран.

***

Варна.

От 10.00 часа Апелативен съд – Варна ще разгледа в открито заседание протеста на Шуменската окръжна прокуратура срещу определение на Окръжен съд – Шумен, с което под домашен арест е бил поставен обвиняем за пътно произшествие с една загинала и една ранена жена.

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия национален научен форум, посветен на 200 години от гибелта на Св. Йоан Нови Търновски

***

Враца.

От 11.00 часа в сградата на Държавен архив  ще се отбележат 70 години Държавен архив - Враца

***

Враца.

От 19.00 часа на голяма сцена на ДКТ ще се състои концерт на Веселин Маринов

***

Добрич.

От 11.30 часа в Художествена галерия – Добрич, ще се проведе работилница за въображение

***

Добрич.

От 14.00 часа в Хотел "Москва“ – начална точка на втория маршрут, стартира "Живо минало за живо бъдеще“ младежка инициатива по проект BGLD-1.003-001 "Младежки център – Добрич - Вашето днес“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

***

Добрич.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков“, Камерна зала, ще се играе спектакъл "За снахите и свекървите“ на Драматичен театър "Йордан Йовков“

Драматизация и режисура Красимир Демиров

***

Кюстендил

В ХГ "Вл. Димитров Майстора“ започва XXII ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ПЛЕНЕР "СВ. ЛУКА"

***

Пловдив.

От 11.00 часа на кръстовището на бул.“Коматевско шосе“ и ул.“Модър“, управителят на "Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Пловдив  инж. Огнян Кулишев,  заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството г-н Захари Христов и заместник- кметът по "Строителство и инвестиции“ в Община Пловдив инж. Пламен Райчев ще направят първа копка по проект: BG16M1OP002-1.016-0007 "Доизграждане и реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи в обособена територия, обслужвана от "ВиК“ ЕООД, гр. Пловдив, България".

***

Сливен.

От 17.00 часа в Камерната зала на ДТ “Стефан Киров“-Сливен, ще се състои премиерата на филма "Аз като българин си изпълних народная си длъжност…“ - посветен на 200г. от рождението и 155 г. от смъртта на Г.С. Раковски

 ***

Стара Загора.

От 9.30 до 19.00 часа във фоайето на зала "П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора (бул. "Цар Симеон Велики“ №107 - партер), започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционни избирателни комисии, които не са получили сумата по банков път, от проведените избори за народни представители на 2 октомври.

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в Регионален исторически музей, зала № 33, продължават Есенни литературни дни 2022. Ще се проведе литературен салон – участват членове на Дружеството на писателите - Стара Загора

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“, ще се състои представяне на Тони Маркс и книгата "Нищо по-малко от вечност". Събитието е в рамките на Есенни литературни дни 2022

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Драматичен театър “Гео Милев“, ще бъде представена постановката "Суматоха“  от Йордан Радичков

***

Шумен.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ръководителя на школата по математика и информатика "АиБ“ в Шумен Бисерка Йовчева по повод успехи на възпитаниците й от международни състезания.

***

Шумен.

От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ "Васил Друмев“ ще се състои кинопрожекция, организирана от ДКТ "Васил Друмев“