***

София.

09.00 ч. Народното събрание ще проведе Пленарно заседание.

***

София.

От 10.30 часа в сградата на МВнР ще се състои редовен брифинг за медиите на заместник-министъра на външните работи и говорител Костадин Коджабашев.   

***

София.

От 10.30 часа в зала "Колегиум" на Министерство на културата националните музеи на България, Сърбия и Република Северна Македония ще подписват  споразумения за съвместна дейност. 

***

София.

От 11:30 ч. в галерия "Средец“ на Министерството на културата служебният министърът проф. Велислав Минеков ще даде пресконференция. 

На пресконференцията ще се обсъждат актуални теми в областта на културата и следващи стъпки на Министерството на културата по проекти, започнати от екипа на министъра. 

***

Благоевград.

От 11:00 ч. в Зала № 5 в сградата на общинска администрация – Благоевград ще се проведе заключителна пресконференция за проект "Изграждане и благоустрояване на ул. "Листопад“ в IV микрорайон“. От 13.30 ч. на ул. "Листопад“ ще се състои официална церемония за откриване на обект.

*** 

Бургас.   

От 8.30 до 16.00 часа в лабораторията на PЗИ-Бургас и КАБКИС (Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН) в РЗИ ще се предлагат безплатни бързи имунохроматографски тестове за доказване на антитела срещу ХИВ; повърхностен антиген на хепатит В вируса; антитела срещу хепатит С вируса

***

Бургас.   

От 18.00 часа в Дома на писателя проф. Кирил Топалов ще представи в Бургас книгата си "Софийски истории"   

***   

Бургас.   

От 18.00 часа в КЦ "Морско казино" ще бъде представена изложба на художничката Радка Караиванова  

***   

Бургас.   

От 18.00 часа в Държавен куклен театър – Бургас предстои премиера на книгата "Приказните хора“ – 90 години детски и 70 години Куклен театър в Бургас   

***   

Бургас.   

От 18.30 часа в РБ "П. Яворов“ Виктория Бешлийска ще представи новата си книга "Сърце"   

***   

Бургас.   

От 19.30 часа в Клуб "Модерен театър" ще започне "Маските падат" на МТТ "Валери и приятели"   

***   

Бургас.   

От 19.30 часа в центъра на града ще се проведе младежко шествие в подкрепа на борбата със СПИН и съпричастност към хората, живеещи с ХИВ, и запалване на традиционната огнена панделка - символ на АНТИСПИН кампанията. Начален пункт – площад "Тройката“, краен пункт - "Часовника“, до сградата на Община Бургас. Участие ще вземат доброволци на БМЧК, Община Бургас, РЗИ, АСМБ-Бургас и ученици.

***   

Велико Търново. 

От 13:00 часа в парк "Марно поле" ще бъде открита традиционната  благотворителна Коледна изложба-базар "Ние можем XVI" с ръкоделия, сувенири и изделия, изработени от потребители на социални услуги в общината. 

***   

Велико Търново

От 15:00 ч. в Комплекса от социални услуги за деца "Вълшебстов" на ул. "Симеон Велики" №3 в кв. "Колю Фичето" ще има празник за 2-годишнината от откриването на услугата. 

***   

Ловеч. 

От 14.00 ч. в залата на Общинския съвет ще се проведе пресконференция в  Община Ловеч с представителите на културните  институции в града. Темата е културният календар за декември. 

***   

Смолян. 

От 11:30 часа в ала №247 в сградата на Община Смолян, адрес гр. Смолян, бул. "България“ №12 ще се проведе първа пресконференция и Трудова борса по проект "По-близки и по-успешни в Община Смолян". От 12:30 ч. пред зала 247 ще се проведе Трудова борса с участието на работодатели – партньори, които ще представят информация за субсидираните свободни работни места, разкрити по проекта.

***   

Смолян. 

Безплатното и анонимно тестване за ХИВ/СПИН е една от инициативите за стартиране на традиционният първи етап от Националната АНТИСПИН кампания в област Смолян. По повод на Световния ден за борба с болестта СПИН всеки работен ден от 1 до 9 декември желаещите ще могат да се изследват за носителство на ХИВ, хепатит В, С и сифилис, във времето от 10 ч. до 14 ч. в кабинета на Регионалната здравна инспекция. 

***   

Смолян. 

Активисти на Българския младежки червен кръст – Смолян ще проведат информационни акции сред връстниците си. На гимназистите в осем общини, Смолян, Баните, Девин, Доспат, Златоград, Мадан, Рудозем и Чепеларе, ще бъдат предоставени червени лентички, символ на глобалните усилия за възпиране на инфекцията, както и презервативи, и специално тиражирана брошура относно риска от заразяване с ХИВ и начините за предпазване. 

***   

Смолян. 

На 30 ноември 2022 г. – сряда, от 18.00 часа в зала "Вяра“ на Столична библиотека – площад "Славейков“ № 4, ще бъде представена книгата: "Протойерей Евстати Янков Евстатиев (1886-1952). Българският отец Йоан Кронщадски“. Отец Евстати Янков е един от най-видните духовници на Българската православна църква през първата половина на ХХ век, който не само в Чепеларе, а и на много места в страната и чужбина, православните християни все още помнят и ревностно почитат като праведник и изповедник на светото Православие. 

***   

Смолян. 

От 18:00 часа в зала "Петър Стайков“ на Клуба на дейците на културата ще бъде открита Десета традиционна изложба на смолянски художници. 

***   

Чепеларе. 

От 16:00 часа в залата на Община Чепеларе ще се проведе работна среща относно готовността на местната администрация, институциите и туристическия бизнес за предстоящия зимен сезон 2022-2023 г. 

***   

Шумен.

От 9.00 часа в зала 363 на община Шумен ще се състои заседание на Общинския съвет.

***

Ямбол. 

Експерти от Европейската комисия ще посетят Ямбол, за да се запознаят с проектите, реализирани от Община Ямбол по Оперативна програма "Околна среда 2014 – 2020“.