Предстоящи събития в страната за 21 март - вторник, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

***

София. 

От 10.30 часа, зала "Средец“ на хотел "София Балкан Палас“, президентът Румен Радев ще открие конференцията "Антикорупция и национална сигурност“. В официалното откриване участие ще вземе и министърът на правосъдието Крум Зарков. 

***

София. 

От 10.00 часа в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание.  

***

София. 

От 10.00 часа в новия пресклуб "Защо зимите не са това, което бяха?" д-р Симеон Матев ще представи климатичен анализ на изминалия зимен сезон. 

***

София. 

От 11.00 ч., Мраморното фоайе, в Министерство на електронното управление, ще се проведе демонстрация на системата по техническото осигуряване на видеонаблюдението и видеозаснемането по чл. 57, ал. 1, т. 34 от Изборния кодекс. 

***

София. 

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриване на нова детска градина в район "Люлин“ (ул. "Полк. Никола Попов“ 5).  

***

София. 

От 18:00 часа в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски“ ще се проведе предизборен дебат на тема "България и младите след 2-и април“.

***

София.

От 18.30, Зала "Резонанс“ в Дома на киното – премиера на книгата на Георги Дюлгеров "Биография на моите филми – част 2“.

*** 

Бургас.  

От 15.00, от 16.00 и от 17.00 часа в бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" ще бъдат излъчени три прожекции на филма "Автентичен поглед върху Владимир Димитров – Майстора“.  

***  

Бургас.  

От 18.00 до 20.00 часа в Дома на писателя ще бъде открито събитие по повод Световния ден на поезията.  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне спектакълът "Ревност“. 

***

Видин. 

От 11:00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще направи инспекция на пътя Видин – Ботевград в участъка между с. Лютидол и Ботевград. 

*** 

Добрич.

От 10:00 ч. в Новата конферентна зала (АУЛА 1) на адрес: ул. "България“ №3, ет.2 ще се проведе Международна бизнес конференция за популяризиране на приложни изследвания, модели и добри практики за климатоустойчиво селско стопанство в Черноморския басейн по проект "Трансграничен алианс за климатоустойчиво и екологично земеделие в Черноморския басейн“ (AGREEN). 

***     

Добрич.

От 11.00 ч. в Младежкия център –  Концертна зала, ще бъде представен Детския спектакъл "Червената шапчица“ по приказката на Шарл Перо  на Театър "Възраждане“. 

***

Добрич.

От 18.30 ч. в Огледална зала "Нели Божкова“ е концертът на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян и концертмайстор Ирина Олшанска. Вход с билети в деня на концерта от 16:30 ч. във фоайето на Огледална зала.  

***

Добрич.

От 19:00 ч. в Младежкия център – Концертна зала, ще се играе спектакъла "Последната тайна на Фреди Меркюри“ на Театър "Възраждане“. Режисьор е Съни Сънински, хореография - Мила Искренова. 

*** 

Велико Търново.  

От 11:00 часа в пространството пред НЧ "Искра“ ще се проведе Празничен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл "Искра" по случай 22 март – Празника на Велико Търново.

***

Велико Търново.

От 11:00 до 16:00 часа в пространството около Паметника на Асеневци Клубът по екскурзоводство при ОДК ще проведе беседи.  

***

Велико Търново./Килифарево.

От 15:00 часа в библиотеката при НЧ "Напредък 1884“ започва Седмица на поетичното четене: Насърчаване грамотността на учениците и ангажираност към поетичното творчество на Христо Ботев.  

*** Велико Търново.  

От 15:00 часа в РНБ "П. Р. Славейков“ ще се проведе награждаване на отличените участници в конкурса за детско-юношеско творчество "Моят роден град“.  

***

Велико Търново.  

От 19:00 часа в МДТ "Константин Кисимов“ започва "Дихание“ – празничен концерт с участието на Орлин Горанов.  

***

Кюстендил.  

От 11.00 часа на площад "Велбъжд“ ще се проведе празничен водосвет за здравето на кюстендилци. По традиция новоизбраните Девойки "Кюстендилска пролет“ ще получат символите на града от своите предшественички. 

***

Кюстендил.  

От 10.00 часа пред сградата на читалище "Братство“ ще бъде открита орнитоложка изложба на екзотични птици.  

***

Кюстендил.   

От 14.00 часа в лесопарк "Хисарлъка“ по стар обичай Девойка "Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав към своите съграждани, по повод настъпването на първия пролетен ден. 

***

Мадан.

От 15:00 часа на градския площад в Мадан  посрещане на пролетта с дефиле с народни носии. 

*** 

Стара Загора.

От 13.00 часа, във връзка със Световния ден на поезията, от Туристическия информационен център ще тръгне поетична разходка по улиците на Стара Загора – безплатен информационен тур.

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в  Зала "Байер“ Библиотека "Родина“ ще представи в "Срещи с автограф“ Катя Зографова и нейната книга "Фани Попова – Мутафова. Житие и страдание.“.

***

Стара Загора.

От 18.30 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде прожектиран филма "Майка“ и ще се състои среща с екипа. 

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се състои танцов спектакъл "Училище по магьосничества“ на ДЮССИ "Алегра“.