Предстоящи събития в страната за 14 март, вторник, подготвени от "Фокус": 

*** 

София. 

От 18.00 ч. в х-л "Балкан“ президентът Румен Радев ще връчи отличие на церемония на Българскияфорум на бизнес лидерите (БФБЛ), който ще обяви победителите в седемте категории на Годишните награди за отговорен бизнес 2023. 

*** 

София. 

От 14:00 ч. на трамвайното ухо "Братя Бъкстон Столична община и "Столичен електротранспорт“ ЕАД ще представят първите доставени нови нископодови трамваи за линии № 4, 5 и 18 на Столичния градски транспорт.

***

София. 

От 10.00 часа, зала 1, на Съдебната палата ще се гледа мярката за неотклонение наИвет Стайкова, обвинена за убийството на баба си (актрисата Виолета Донева) през октомври 2022 г. в столичния кв. "Изгрев“. 

*** 

София. 

От 8.45 ч., градинката на НДК, (от страната на бул. "Патриарх Евтимий“) министър Весела Лечева ще участва в отбелязването на 500 дни преди началото на Олимпийските игри в Париж.

***

София.

От 10.00 часа в Съдебната палата ще се гледа мярката за неотклонение и на Клаудио Славчев и Николай Господинов - обвинени за убийството на 59-годишен мъж на 1 януари 2023 г. в село Гъмзово, Видинско.  

*** 

София. 

От 18:00 ч., галерия "Академия“ - изложба Стенопис – заключително събитие в честването на 75-годишния юбилей от създаването на специалност "Стенопис" в Националната художествена академия.

***

Бургас.

От 11.00 часа в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" ще бъде открита нова ITлаборатория, която е разположена в зала 203 на Техническия колеж, до лабораториитена центъра за върхови постижения "Уните“.

***

Бургас.

От 11.00 часа в Културен център "Морско казино“ предстои награждаване и изложба от конкурса "Урок по история - покажи ми България". Входът е свободен.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен дом НХК предстои премиерата на филма "Солени хора“

***

Бургас.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне спектакълът "Съвсемпроста история“ с участието на Тони Димитрова. 

*** 

Стара Загора.

От 13.30 часа в зала 203 на Община Стара Загора кметът Живко Тодоров ще връчи "Почетен знак на Стара Загора“ на Снежана Маринова – краевед, изследовател и дългогодишен директор на Регионална библиотека "Захарий Княжески“.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Художествената галерия ще бъде открита ретроспективна изложба Георги Стефанов /1923- 1985/, посветена на 100 – годишнината от рождението на художника.