Предстоящи събития в страната за вторник, 31 януари, подбрани от Агенция "Фокус": 

***

София. 

От 11:00 часа извънредно заседание на НС. 

*** 

София. 

От 14:00 ч. в зала "Запад“ в Народното събрание "Продължаваме промяната“ организира кръгла маса "Нашите деца и нашите родители: Актуални предизвикателства и решения в областта на осиновяването в България“. 

***

София. 

От 15.30 часа в зала 134 в сградата на парламента ще се проведе Кръгла маса за проблемите на приобщаващото образование на деца и ученици в детските градини и училищата, организирана от Комисията по образованието и науката в Народното събрание.

***

София. 

От 11:00 ч. в Техническия университет в София заместник-министърът на образованието и науката проф. Албена Чавдарова присъства на представяне на проекта GRADE - Проследяване на професионалната реализация на дипломираните висшисти. 

***

От 14:00 часа в галерия "Средец“ на Министерството на културата министърът на културата проф. Велислав Минеков и неговите заместници проф. Борислава Танева и доц. Пламен Славов ще представят публичен отчет на дейността си. 

*** 

От 18.00 часа в хотел "АНЕЛ", (адрес: бул. "Тодор Александров" №14) ще отбележат две години от създаването на Културен салон АБВ. 

***

София. 

От 10:00 до 12:30 часа в "Пространство 108" - представяне на нов модел за управление на София – Любо Георгиев, ръководител на "Екипът на София“. 

***

София. 

От 18.00 часа в Централното фоайе на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“ ще се състои премиерата на Аджарското четириевангелие от 1652 г., издание на библиотеката. 

***

София. 

От 16.00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита годишната изложба "Памет за бъдещето“. 

***

Благоевград.

От 10.30 часа в офиса на ОИЦ - Благоевград ще се проведе пресконференция, по време на която ще се представи актуална информация за европейските средства, инвестирани в област Благоевград, по програмите, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове. 

***

Бургас.   

От 9.00 часа в Културен дом НХК ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет в Бургас. 

***

Варна. 

От 10.00 часа ще се проведе начална пресконференция по проект "Грижа в дома в община Варна“, по ОП "Развитие на човешките ресурси". 

 

***

 

Варна. 

От 10.30 часа в зала "Пленарна“ на Община Варна ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет – Варна.  

***

Варна. 

От 11:00 часа в Екомузей ще се проведе заключителна пресконференция за проекта "Аз гарантирам за теб“, финансиран от Национален фонд "Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински институти. 

***

Велико Търново. 

От 10:00 часа в НВУ "Васил Левски“ ще се проведе пресконференция във връзка с приема за следващата година и проектите, по които университета работи. 

*** 

Велико Търново/с. Арбанаси. 

От 16:00 часа в хотел "Севастократор“ ще се проведе Среща на върха в селското стопанство, в която ще участват представители на всички браншови организации. 

*** 

Видин. 

От 17:30 ч. в залата на Общински съвет – Видин ще бъде представена процедурата "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“. 

***

Добрич.

От 9:00 часа в Голямата заседателна зала на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет – Добрич. Може да бъде проследено и онлайн чрез Youtube. В дневния ред са включени 27 точки

***

Добрич.

От 19.00 часа Драматичен театър "Йордан Йовков“ представя спектакъла "Примадони“ от Кен Лудвиг. Режисьор е Стефан Спасов, сценография - Димитър Митев. Участват Валери Марков, Владимир Трендафилов, Татяна Христова, Георги Георгиев, Димитрина Гинева, Красимир Демиров, Любов Николова и Филип Янев

***

Златоград. 

От 11.00 часа по случай 145 години от първото освобождение на Златоград ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметната плоча на генерал Черевин. 

*** 

Ловеч. 

От 14:00 часа Община Ловеч организира пресконференция със създателите на филма "Слънчев бряг - експрес към ада“. 

***

Ловеч. 

От 17.30 часа в кино "Космос“ - премиерата на филма "Слънчев бряг“.

***

Пловдив. 

От 9.00 часа, в 10 зала Окръжният съд ще гледа дело срещу подсъдимите Б. В. и М. В. , които са молдовски граждани. Срещу всеки от тях е повдигнато обвинение за това, че на 23.10.2020 г. в гр. Пловдив, обл. Пловдив, при условията на независимо съпричиняване, поради незнание и немарливо изпълнение са причинили смъртта на Ц. М., молдовски гражданин, като смъртта е настъпила на 17.11.2020 г. 

***

Пловдив. 

 

От 9.30 часа, в 10 зала на Окръжен съд продължава делото срещу подсъдимия Р. А. по повдигнато обвинение за това, че на 21.12.2019 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил другиго – М. И. от гр. Пловдив – престъпление по чл. 115 от НК. 

***

Пловдив. 

 

От 10.00 часа, в 1 зала Окръжният съд ще гледа дело срещу подсъдимия Т. Т. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 18.10.2022 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив, без надлежно разрешително е произвел и държал метамфетамин с общо нето тегло 383,854 грама на стойност 9596,35 лева с цел разпространение. 

***

Пловдив. 

 

От 11.00 часа, с военен ритуал и полагане на венци и цветя ще бъде отбелязана 169-тата годишнина от рождението на Стефан Стамболов на едноименния площад пред сградата на Община Пловдив. 

***

Русе. 

От 11:00 часа в в Екомузей. Аквариум предстои заключителна пресконференция по проект "Аз гарантирам за теб", финансиран от Национален фонд "Култура".

Стара Загора.

От 18.30 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои прожекция на документалния филм за живота и дейността на Кристиан Таков - "Моралът е доброто“.

***

Стара Загора.

Oт 19.00 часа в Културния център ще се проведе "Училище по магьосничества“ – благотворителен мюзикъл от деца за деца на ДЮССИ "Алегра“.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперния театър с концерт – спектакъл ще се отбележат пет години от създаването на НЧ "Настроение -2017“.