Предстоящи събития в страната за 18 февруари, подготвени от редакторския екип на "Фокус":

***

София. 

От 10:00 часа, спортен комплекс "Спортна София – 2000" ще бъде домакин на детския турнир "Крос айс" по хокей на лед за деца до 9 години. 

***  

Бургас.  

От 09.00 до 14.00 часа в специализиран кабинет на РЗИ-Бургас на ул. "Александровска“ № 120 ще се проведе профилактичната кампания "Go Red“ по повод Световния ден на женското сърдечно-съдово здраве.  

*** 

Бургас.  

От 18.00 часа ще започне факелно шествие в памет на Васил Левски по маршрута: пл. "Тройката“ – по ул. "Александровска“ – ул. "Богориди“ – паметника на Апостола. 

  

***

Златоград. 

От 11:00 часа на мегдана в Стария град на Златоград започва празникът на виното – Трифониада. 

***

Ловеч. 

От 10:00 часа в залата на Общински съвет-Ловеч ще се проведе Национална младежка форма-дебат "Васил Левски в историята, литературата и изкуствата". 

*** 

Мелник. 

От 10:00 ч. в Кордопуловата къща министърът на туризма д-р Илин Димитров заедно с министрите на иновациите и растежа Александър Пулев и на земеделието Явор Гечев ще проведат работна среща с представители на "Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите“ – Сандански съвместно с представители на органите на местното самоуправлени. 

*** 

Мелник. 

От 11:00 ч. е предвидена кратка пешеходна разходка на министрите в Мелник и посещение на Музея на виното.

***

От 11:30 ч. министрите ще посетят Вила "Мелник“, където ще участват в ритуал по зарязване на лозя, в рамките на Дните на отворените врати на винарските изби по долината на Струма. 

***

Стара Загора.

От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще бъдат отбелязани 150 години от обесването на Васил Левски с тържествен общоградски ритуал с поднасяне на венци и цветя.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Кукления театър ще се състои спектакълът за деца "Трите прасенца“ на Държавен куклен театър – Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 16.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои прожекцията на филма"Марсел Марсо: Изкуството на тишината“, в рамките на Фестивала Master of art в Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 16.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои прожекцията на филма "Моралът е доброто“, в рамките на Фестивала Master of art в Стара Загора.

***

Казанлък.

От 10.00 часа в храма "Света Троица“ ще се състои панихида в памет на Апостола и поднасяне на цветя пред паметната плоча на Левски на бул. "23 Пехотен Шипченски полк“.

***

Казанлък.

От 11.00 часа пред бюст-паметника на Дякона в парк "Васил Левски“ ще започне тържественото честване за 150-годишнината от гибелта на Апостола на Свободата Васил Левски.

***

Пловдив. 

От 15.30 ч. Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов ще посрещне първия полет на авиокомпания Pegasus Airlines по редовната линия от летище "Сабиха Гьокчен" в Истанбул до летище Пловдив.

***

Сандански. 

От 13:00 часа жители на община Сандански организират протест в защита на парк "Св. Врач“ в град Сандански. Събитието ще се проведе с мирно шествие от площад България, гр. Сандански до Езерото в парка. 

***

 

с. Шипочано.  

От 11.30 часа в залата на читалище "Пробуждане“ ще се състои семинар на тема "Заветите на Левски – 150 години безсмъртие в народната памет“.