Предстоящи събития в страната за сряда - 22 март, подготвени от редакторския екип на “Фокус":

***

София. 

От 10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание. 

***

София. 

От 10:00 часа, зала "Проф. Марин Дринов“ на БАН, Българската академия на науките ще отбележи Световния ден на водата и Световния ден на метеорологията. 

*** 

София.  

От 11.00 часа, в киносалона на  отдел "Пътна полиция“ – СДВР, ул. "Лъчезар Станчев“ № 4, пътни полицаи и представители на столични мотоклубове ще съобщят подробности във връзка с откриването на мотосезона.  

***

София. 

От 11.00 часа, зала № 15 "Тържествена“ на Съдебната палата, ще се проведе Национална конференция на тема: "Медиацията по висящи съдебни дела – възможности и полза за всички участници“. 

***

София. 

От 11.00 часа в  зала София на Гранд Хотел София ще се състои публично представяне на 20. юбилеен брой на "Юридически барометър". 

***

София. 

От 11.00 часа, Конферентната зала на БТА, Сдружение "За независима съдебна власт" организира пресконференция, на която ще представи съдържанието на подготвени от тях писма до Н.Пр. Кенет Мъртън, посланик на САЩ в България, и членовете на Конгреса на САЩ за обществения живот у нас. 

***

София.

От 18:30 часа в Музея "Борис Христов" ще бъде открита изложбата #СРЕЩИ на Петър Китанов - фотография и Илона Захариева. 

***

Благоевград. 

От 15:00 ч. в кафе "Бон Тон“ (Учебен корпус № 1) студенти и преподаватели от Филологическия факултет ще посрещнат Първа пролет с "Традиционни български пролетни обичаи“. 

***

Благоевград. 

В зала 114 ще се проведе семинар, на който ще бъде представен инструментът Фотовойс.

***  

Бургас.  

В 10.00 часа във Военния клуб Дирекция "Бюро по труда“ организира среща с работодатели в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството.  

***  

Бургас.  

В 10.30 ч. в Експозиционен център "Флора“ ще бъде открита международната конференция "Предизвикателства, възможности и иновативни подходи за здравословна околна среда в трансграничните региони“. Събитието е в рамките на проект "Трансгранични региони си сътрудничат за син растеж“, като партньор от българска страна е Университет "Проф. д-р Асен Златаров“.  

***  

Бургас.  

От 14.00 часа в Съдебната палата ще се проведе симулативен наказателен процес "Силата на правото“, организиран от Окръжен съд – Бургас, Районен съд – Бургас и Младежки международен център – Бургас с участието на ученици от бургаските училища.  

***  

Бургас.  

От 16.30 часа в зала "Петя Дубарова“ на Културен център "Морско казино“ ще бъдат представени учебните програми по тонрежисура и виртуални студийни технологии, които ще се изучават от тази есен във Филиала на Софийския университет "Св. Климент Охридски“ в Бургас.  

***  

Бургас.  

От 17.00 часа в Държавна опера – Бургас ще започне балетът "Спящата красавица".  

***  

Бургас.  

От 19.30 часа в Културен дом НХК ще започне "Ритуали на душата“ – постановка на ТК "Дюн“. 

***

Велико Търново. 

От 9.45 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в празничното шествие от крепостта "Царевец“ до сградата на общината, където в 10.30 часа ще приветства жителите и гостите на града.

*** 

Видин.  

От 11:00 часа в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено обсъждане на Проект на Правилник за устройството и дейността на Регионален исторически музей – Видин.  

***

Враца. 

От 11.00 часа, Център за социална рехабилитация и интеграция, ще се проведе заключителна пресконференция по проект: "Социално включване на лицата с психични разстройства и с интелектуални затруднения“. 

***     

Добрич.  

От 10:00 ч. в Новата конферентна зала (АУЛА 1) на адрес: ул. "България“ №3, ет.2 ще се проведе Международна бизнес конференция за популяризиране на приложни изследвания, модели и добри практики за климатоустойчиво селско стопанство в Черноморския басейн по проект "Трансграничен алианс за климатоустойчиво и екологично земеделие в Черноморския басейн“ (AGREEN). 

***

Добрич.  

От 11:30 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе“, сектор "Работа с деца“ е организирано "В царството на гатанките“ – литературно утро с ученици на СУ "П. Р. Славейков“. 

***     

Добрич. 

От 18:00 ч. в Огледална зала "Нели Божкова“ е Пролетният концерт на Смесен хор "Добрич“ при Народно читалище "Йордан Йовков – 1870 г.“ с диригент Николай Нейчев, на рояла Виолина Карадимова.  

***     

Добрич.  

От 19:00 часа в Младежкия център – Концертна зала, ще се играе спектакъла "Лоши момчета“ на Драматичен театър "Адриана Будевска“ – Бургас.  

*** 

Стара Загора.

От 19.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се проведе концерт на класа по поп и джаз пеене "Пролетни усмивки“ от НУМСИ "Христина Морфова“ с преподавател Надя Тончева.

*** 

Шумен.  

От 10:00 часа в сградата на Съдебната палата, зала 9, ще се проведе брифинг по повод годишния отчет на Окръжна прокуратура - Шумен. 

***

Шумен. 

От 17:30 часа представянето на книгата "Марсов венец. Децата на Уран“ на Станчо Пенчев.