Предстоящи събития в страната за сряда, 15 март, подготвени от редакторския екип на "Фокус":

***

София. 

От 10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание. 

***

София. 

От 12.00 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети Зоологическата градина във връзка с разширяването на колекцията от нови животни на Столичния зоопарк. За първи път ще има черни ягуари. 

*** 

София. 

От 19.00 часа, в Зала "България" ще се проведе концерт "Солистите". 

***  

Бургас.  

От 14.30 часа в Държавна опера-Бургас ще започне спектакълът "Алиса в Страната на чудесата".  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "На живо“ с Александра Сърчаджиева.  

*** 

Велико Търново.

От 11:30 часа в пресклуба на БТА проф. Николай Овчаров и проф. Хитко Вачев ще представят книгата за съкровищата, открити при разкопките на църквата "Свети равноапостоли Петър и Павел“. Медиавистът проф. Пламен Павлов ще коментира значението на изследването за историческата наука.

***

Пловдив. 

От 16.00 ч. - ул. "Рогошко шосе“ до входнo-изходната табела на града, ще се даде начало на протестно шествие с искане за незабавен цялостен ремонт на пътния участък. Движението ще бъде спряно 

***   

Поморие.  

От 10.00 часа в Поморие ще се проведе консултативен съвет за Поморийско езеро. Темата на срещата е "Предизвикателства пред Поморийско езеро и въвличане на заинтересованите страни“. 

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Къща музей "Гео Милев“ ще се състои творческа вечер с Георги Ангелов. Представя книгите си: "Ръкопис от Мъртво море", "Съгледвач на светлина", "Нощни приписки", "Новакова бразда“.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представена книгата "Мозайка от миналото“ с  автори проф. д-р Светла Димитрова и Снежана Маринова.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се състои втора премиера на спектакъла "Френският квартал“ от Тенеси Уилямс.

***

Стара Загора.

От 19.30 часа в Кукления театър ще се състои постановката "Самотата в съвременния човек/свят“ по текстове на Антония Антонова и Цветелина Вълева.