Предстоящи събития в страната за сряда - 22 февруари, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

***

София. 

***

От 10:00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание. 

***

София/Варшава.

Президентът Румен Радев ще участва в срещата във Варшава на страните от формата Б9. 

***

София. 

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще представи Анализ на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022 г. Във форума ще участва министърът на отбраната Димитър Стоянов. Поканен е да присъства президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

***

София. 

От 11:00 часа, 37 СУ "Райна Княгиня“ в район "Люлин“, кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изпълнените строителни дейности по саниране на сградата. 

На проверката ще присъства и кметът на район "Люлин“ Милко Младенов.

***

София. 

От 13.00 часа в сградата на Главна дирекция "Национална полиция“ ще се проведе национално съвещание на МВР.

***

София. 

От 13:00 ч. в сградата на Национален център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), в заседателната зала (зала 17), ще се проведе официална церемония по приемане на лабораторна апаратура, дарение, закупено със средства от правителствата на Германия и САЩ. 

***

София. 

От 10.00 часа в БТА представителят на ВКБООН, Агенцията на ООН за бежанците, в България, Седа Кузуджу, ще представи пред медии компонента на организацията по плана за 2023 г. 

***

София. 

От 18.30 часа, Столична библиотека /пл. Славейков/ - премиерата на 2 и 3 том от книгата "Великите европейци". 

***

Благоевград. 

От 17:30 часа в зала “11-ти Септември" ССИ се среща с бизнеса и местната власт. 

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне прожекция на филма "Сянката на Караваджо“ – премиера за Бургас. 

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне спектакълът "Ревност". 

***

Варна. 

От 18:30 часа в Арт Галерия Ларго във Варна ще бъде открита изложба на дигитални творби с добавена реалност "Светът има нужда от младите“ на търновската арт група Co-Interaction. 

***

Гоце Делчев.

От 13:00 часа в Международен образователен бизнес център ще се проведе среща Съюзът за стопанска инициатива, в качеството си на национално представителна организация на работодателите, организира срещи с бизнеса, представители на местната и националната власти. 

*** 

Добрич.

 

От 12:00 ч. в зала 3 на Младежкия център организират неформално обучение на тема "Не на тормоза в училище“ с ученици от СУ "П. Р. Славейков“ 

  

*** 

Добрич.

 

В 14:00 ч. зала 6 в Младежки център започва тридневна регионална среща по проект "Младежки център – Добрич – Вашето утре“ с участници от Варна, Шабла и Добрич. 

  

*** 

Добрич.

 

В 19:00 ч. в Концертната зала на Младежки център представят моноспектакъла "#Мъжътмиевиновен“ с участието на Силвия Лулчева, режисьор е Лиза Шопова. Вход с билети. 

 

***

Сливен. 

От 12:00 часа ще бъде открита строителната площадка за изграждането на ново кръгово движение на кръстовището между булевардите "Стефан Стамболов“ и "Панайот Хитов“. Ще присъства кметът Стефан Радев. 

***

Смолян. 

В Регионална библиотека "Николай Вранчев“ започва провеждането на Ателие "Баба Марта“.  

***

Смолян.  

От 19:00 часа в Родопски драматичен театър "Николай Хайтов“ – Смолян ще бъде представен спектакълът "Бившата мис на малкия град“. Той се посвещава на 100-годишнината от рождението на режисьора Юлия Огнянова.  

***

Стара Загора. 

От 10.00 часа в залата на Административната сграда на МТСП - Стара Загора ще се проведе пресконференция, на която трите агенции към Министъра на труда и социалната политика, ще представят резултатите от дейността си за предходния месец, както и други актуални теми.

***

Хасково. 

От 11:00 часа - доставката на удостоверенията за гласуване на друго място във връзка с предстоящите парламентарни избори и регистрите за тях ще бъдe извършена в Областна администрация-Хасково. 

***

Хасково. 

От 12.00 часа до Часовниковата кула в центъра на града ще се отбележи Деня на розовата фланелка. 

***

Шумен. 

От 9:30 часа в зала 309 "Боян Пенев“ на Корпус 1 на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" ще се проведе конференция във връзка с хибридните рискове за сигурността.