Предстоящи събития в страната за петък - 27 януари, предложени от Агенция "Фокус": 

*** 

София. 



От 19.05 часа, в Централния военен клуб държавният глава Румен Радев ще участва в церемония по случай 25 години от въвеждането в експлоатация на първия участък на метрото в столицата. 



*** 

Перник. 



От 18.00 часа президентът Румен Радев ще участва в откриването на XXIX Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва“ в Перник. Преди събитието, което ще се състои на сцена пред Двореца на културата в града, е предвидено шествие, което ще започне от сградата на общинската администрация. 



*** 



София. 

От 09.00 часа Парламентарен контрол. 



***

София. 

От 10.30 часа в сградата на МВнР ще се състои пресконференция на министъра на външните работи Николай Милков, който ще направи отчет за свършеното от ведомството в рамките на служебното правителство.

***

София./Истанбул.

Министър Александър Пулев ще проведе двустранни срещи с потенциални турски инвеститори, както и с представители на най-големите индустриални зони в Южната ни съседка. 

*** 

София. 

От 10.00 часа в МОН ще бъде подписан договор за изпълнение на проект “УСПЕХ ЗА ТЕБ" - първият проект, който ще бъде финансиран от програма "Образование“ 2021-2027 г. 

*** 

София.

От 11.00 часа в сградата на "Музейко“ (ул. "Боян Каменов“ №3) Научен детски център ще бъде дарен от Фондация "Америка за България“ на Столичната община. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще приеме знака на "Музейко“ от Нанси Шилър. 

***

София. 

От 16.00 часа в метростанция "Орлов мост" и "Софийски университет“ ще бъде открита изложба, посветена на 25-ата годишнина на метрото. 

***

София. 

От 19.00 часа във Военния клуб на бул. “Цар Освободител“ ще бъдат отличени изявени проектанти, строители и хора, работили за изграждането и  експлоатацията на метрото. 

***

София. 

От 18:00 часа, в изложбена зала "Лубор Байер", ще бъдат представени Полиграфическо издание "Енеолитна Сърнена гора" и Концепцията на скулптурата "Събирач на Енергия".

***  

Бургас.  

От 10.00 часа в Културен дом НХК ще се проведе Регионален дискусионен форум "Инвестиции за енергийна ефективност“.  

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Културен център "Морско казино“ ще бъде представена книгата "От Пиргос до Константинопол. Девет разговора с Георги Каприев“. 

*** 

Видин. 

От 10:00 часа в заседателната зала на Общински съвет – Видин ще се проведе обществено обсъждане на Проект за изменение и допълнение на Система за прием в първи клас на основни и средни училища в Община Видин, в частта на Приложение №2 към чл.18, ал.1. 

***

Видин. 

От 11.00 часа, в залата на Общински съвет – Видин, междинна пресконференция  "Устойчиво развитие на услугите за социално включване в община Видин" на ОП “Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.

*** 

Кюстендил.

От 11.00 часа в читалище "Братство“ ще бъдат отбелязани 170 години от рождението на Ефрем Каранов. 

*** 

Пловдив. 

От 9.00 часа, в зала 2 на Окръжен съд-Пловдив продължава делото с подсъдимия, че  в землището на с. Труд при управление на товарен автомобил е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист. 

***

Сливен. /Истанбул. 

Кметът на община Сливен Стефан Радев продължава участието си в Инвестиционна конференция в Истанбул, организирана от Българската агенция за инвестиции.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Културния център ще бъдат отличени най-добрите спортисти за 2022 г. в Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 19.30 часа в Кукления театър ще се състои премира на спектакъла "Завод“ по текстове на Никола Вапцаров.