Предстоящи събития в страната за неделя - 26 март, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

***

София.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в традиционното честване-поклонение в София по повод Деня на Тракия. От10.00 часа тя ще присъства на панихида в храм "Св. Николай Софийски – Нови“. От 10.50 часа е тържественото честване пред паметника на Одринската епопея, където вицепрезидентът ще произнесе слово. 

***

София. 

От 11:00 часа Борис Бонев и екипът на "Спаси София" с акция за опасните тротоари в центъра на града, която ще се проведе до Съдебната палата (бул. "Витоша" и ул. "Позитано"). 

***

Бургас.

От 09.00 часа на Летище Бургас ще бъде посрещнат първият полет за сезон Лято 2023.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне премиера на "Талант"от Захари Карабашлиев. 

***

Добрич. 

От 11:00 ч. Държавен куклен театър "Дора Габе“ ще предсатви кукления спектакъл "Хитър Петър“. Драматизацията и режисурата са на Веселин Бойдев, сценография и кукли - Христина Недева, музика - проф. д-р Костадин Бураджиев, художествено ателие - Елисавета Качулева и Димитър Митев. 

***

Русе. 

От 08:00 часа - обща и специализирана физическа подготовка в зала по бойни изкуства - част от събитията в чест на посветилата безкористно живота си на родината Тонка Обретенова.

***

Русе. 

От 12:00 часа ще се проведе официална церемония пред Паметника на Свободата. От 12:30 часа - посещение на паметника на Ангел Кънчев и Къщата музей на Баба Тонка с беседа. 

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Парк "Тракия“ ще бъдат отбелязани 110 години от Одринската епопея с ритуал за поднасяне на венци и цветя.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Куклен театър ще се състои "Джак и бобеното зърно“ – куклен спектакъл за деца по английска народна приказка.