Предстоящи събития в страната за 19 януари, изготвени от Агенция “Фокус": 

*** 

София. 

От 09.00 часа започва заседание на Народното събрание. 

***  

София.  

От 10.00 часа ще се проведе открито заседание на Министерски съвет,  на което ще направим отчет за свършеното през тези почти 6 месеца от мандата на служебното правителство. 

*** 

София. 

От 11.00 часа, в БТА ще се проведе пресконференция на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР). Ще бъдат представени приоритетите за 2023 г. 

***

София. 

От 16:30 ч. по покана на председателя на Комисията по въпросите на ЕС Деница Симеонова посланикът на Кралство Швеция Н. Пр. Катарина Рангнит ще представи пред народните представители приоритетите и програмата на шведското председателство на Съвета на ЕС.  

***  

София.  

От 11.00 часа в Първа МБАЛ, за да ви представим реализирането на програмата на Столична община за предоставяне на психологическа помощ на пациенти с онкологични заболявания, приета с решение на градския парламент.  

***  

София.  

От 17.30 часа книгата "Белязаната истина“ ще бъде представена в Градска художествена галерия.  

***

София. 

От 10:30 часа в партерното фоайе на Софийската опера и балет ще се състои пресконференция, посветена на първата премиера за 2023 година на балета "Ана Каренина“.  

***   

Бургас.   

В 11.30 часа сградата на Бизнес инкубатора Областния информационен център организира на работна среща на тема: "ОИЦ – Бургас:  постигнати резултати и планирани дейности“. По време на събитието ще бъде представен и напредъкът във финансовото изпълнение по оперативните програми през периода 2014-2020. 

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Перфектната сватба“ от Робин Хоудън. 

*** 

Добрич 

От 11:00 ч. в залата на ДКТ "Дора Габе" ще се състои пресконференция по повод новото заглавие в репертоара на театъра - "Най-ценното нещо" от Магда Борисова. Спектакълът е реализиран със съдействието на Община град Добрич 

***  

Кюстендил.  

От 14.00 часа в кабинета на председателя на ОбС – Кюстендил, сградата на Общината, ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящото заседание на местния парламент.  

***  

Кюстендил.  

От 17.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе възпоменателна вечер за Иван Момчилов. 

***

Ловеч. 

От 10.30 часа в залата на Общинския съвет – Ловеч Общината и "Екопак - България“ АД организират работна среща по повод най-мащабната инициатива за популяризиране на разделното събиране през 2023 г. "Градска рециклиада“.

*** 

Пловдив. 

От 9.30 ч. , в зала № 1Апелативният съд ще гледа дело, образувано по жалби на подсъдимите Р. К. и М. Х. срещу присъдите им за причиняване на смърт по непредпазливост в условията на съпричиняване, при катастрофа между два автомобила със загинал. 

*** 

Пловдив. 

От 11.00 ч., в зала № 1 Апелативният съд ще гледа дело, образувано по протест на прокуратурата и по жалби на частните обвинители срещу присъда на Окръжен съд – Пловдив, с която подсъдимият В. К., който работел като пастир, е признат за виновен в това че, на 24.01.2022 г. в гр. Първомай, област Пловдивска, умишлено е умъртвил Д. М. 

*** 

Смолян. 

От 17:30 ч. в Изложбената зала "Петър Стайков“ на Клуба на дейците на културата ще бъдат представени проект "Живото наследство на традиционната българска кухня“ и на списание "Живи наследства“ /Living Heritage Magazine/. 

*** 

Смолян. 

От 19.00 часа в Родопски драматичен театър "Николай Хайтов“ – Смолян ще бъде представен спектакълът "Продавач на чудеса“ по разказ на Габриел Гарсия Маркес, моноспектакъл на Ива Караманчева Режисьор: Светозар Кнезовски Сценограф: Весела Вълчинова - Тошкова Музика: Иван Драголов. 

*** 

Стара Загора.

От 12.00 часа ще бъде открито обновеното COVID отделение в СБАЛПФЗ – Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 14.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представен филмът "Между тоя и оня свят“, в рамките на София Менар Филм Фест 2023.

***

Стара Загора.

От 16.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представен филмът "Кодокуши“, в рамките на София Менар Филм Фест 2023 .

***  

Шумен.  

От 14.00 часа в зала 304 ще се проведе заседание на Общинската комисия по безопасност на движението.