Предстоящи събития в страната за 12 декември, изготвени от Агенция "Фокус":

*** 

София. 

От 09.00 часа дейнистта на Народното събрание.

***

Хасково.

10.30 часа вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще инспектира работата на ГКПП "Капитан Андреево". 

*** 

София. 

От 11:30 часа пред служебния вход на Народното събрание КНСБ и КТ "Подкрепа" организират протест "Да защитим енергийната сигурност на страната". 

*** 

Белоградчик.

От 13:00 часа пред къщата, в която е живял видният минен предприемач Йосиф Кенерлиджи (ул. "Цоло Тодоров“ 15) ще бъде открита паметна плоча на признателност към него, по лична инициатива на председателя на Общински съвет - Белоградчик, Боян Минков и краеведа Иван Трифонов. 

***   

Бургас.   

В 12.30 часа в квартал "Свети Георги“ ще бъдат засадени 35 широколистни растения. 

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Моралът е доброто“ – документален филм за Кристиан Таков. 

*** 

Стара Загора.

От 18.00 часа, в зала "Лубор Байер“ в Стара Загора ще бъде открита традиционната януарска художествена изложба за 2023 година. 

***

Сухиндол. 

От 11:00 часа ще бъдат официално открити новите помещения, в които ще се помещава полицейският участък. Сградата се намира в центъра на града, където е и здравната служба. Официален гост ще бъде заместник-министърът на вътрешните работи Моника Бийчър. 

***

Поморие.   

От 17.00 в Регионална библиотека "Пейо Яворов“ ще бъде открита изложбата "Морето пише красиво". 

*** 

Търговище. 

От 17.30 ч., в зала № 74, Община Търговище организира информационна среща във връзка с новата процедура за саниране на многофамилни жилищни сгради "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“. 

*** 

Шумен. 

От 10.00ч. в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областна комисия "Военни паметници".