Предстоящи събития в София и страната, подготвени от Агенция "Фокус“:

***

София.

От 10.00 часа на "Дондуков“, 2 президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател на партия "Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков.

***

София.

В 9.45 часа пред Софийския районен съд Кирил Петков ще направи изявление пред медиите във връзка със заседанието на делото, което заведе срещу Бойко Борисов.

***

София.

От 14.00 часа в зала "Пресцентър“ на МРРБ ще се проведе пресконференция на тема "Изразходвани публични средства за незаконно строителство на държавни обекти“. Участие ще вземе арх. Иван Шишков – министър на регионалното развитие и благоустройството.

***

София.

От 11.00 часа на изхода на София в посока Пловдив, в началото на АМ "Тракия“ изпълнителният директор на "Автомобилна администрация“ Бойко Рановски ще представи информационна система за подпомагане контролната дейност на агенцията.

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Мъже под чехъл"- комедия от Миро Гавран

***

Варна.

От 10.50 часа във  ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" ще отбележи 142 години от създаването си.  

***

Варна.

От  13.00 часа в централния офис на ПП ГЕРБ - Варна ще се проведе пресконференция на народните представители от ГЕРБ СДС  - Варна. Темите са свързани с кратък обзор на свършеното от депутатите през изминалата година в  47-то и 48 - то  НС , с актуалната политическа ситуация и с предстоящи  законодателни проекти.

***

Добрич.

От 12.00 часа стартира Общинския етап на Ученическите игри за учебната 2022/2023 г.

***

Казанлък./ гр. Шипка и с. Шейново

От 11.00 часа пред емблематичните паметници в населените места ще бъдат почетени героите на Освобождението на Казанлък от турско робство.

***

Казанлък./ гр. Шипка

От 12.00 ч. в Храм – паметник "Рождество Христово“ ще бъде отслужена Заупокойна молитва и ще бъдат поднесени цветя на признателност в костницата на храма, където се съхраняват костите на хилядите руски и български воини, отдали живота си за Свободата на България.

***

Кюстендил./Дупница.

Започва работа офиса на Регионалната картотека за медицинска експертиза към РЗИ-Кюстендил в гр. Дупница.

***

Пловдив.

От 9.00 часа в залата на Общински съвет Пловдив ще се проведе заседание.