Предстоящи събития в страната за 9 декември, подготвени от (Агенция "Фокус"):

***

София. 

В Народнот събрание ще се проведе петъчен парламентарен контрол.

*** 

София. 

От 10:30 часа в зала "Запад" на Народното събрание "Демократична България" организират дискусия на тема ООН, околната среда и климатичните промени в контекста на подготвяния Общ коментар към Конвенцията за правата на детето относно правата на децата и околната среда с фокус върху климатичните промени.

*** 

София. 

От 10:00 часа Центърът за развитие на човешките ресурси ще награди училища и неправителствени организации за изпълнени проекти по Програмите "Еразъм+“ и "Европейски корпус за солидарност“. 

***  

Бургас.  

От 09.00 часа в хотел "Приморец“ ще се проведе бизнес форума "Бургас: Бизнес партньорства с фирми от САЩ“, организиран от Търговското представителство към Посолството на САЩ в България и Община Бургас.   

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Културен център "Морско казино“ ще започне прожекция на филма "Борис I“ по повод 80-годишнината от рождението на Стефан Данаилов.

*** 

Варна.

От 16.10 часа в зала "Панорама" на хотел Рослин Димят, "Солвей Соди" ще отбележи тържествено 25-годишнината от приватизацията на содовия завод в присъствието на главния изпълнителен директор на Група Солвей, г-жа Илхам Кадри, президента на глобална бизнес единица на Солвей "Калцинирана сода и деривати", г-н Филип Керен, посланика на Белгия, представители на правителството, местната власт, служители, партньори и приятели на компанията.

*** 

Казанлък.

От 16.30 часа на площад "Севтополис“ ще бъдат запалени светлините на коледното дърво. Ще се състои и празнична програма.

*** 

Кюстендил.

От 17.30 часа в голямата зала на читалище "Братство“ ще се проведе Трети международен коледен хоров фестивал.  

*** 

Смолян.

От 14:30 ч. в Регионален исторически музей - "Стою Шишков“ – гр. Смолян ще се проведе инициативата "ЕЛХАТА НА ДЕЦАТА“ – Изработване на коледни играчки и украсяване на Елхата на децата в експозиционните зали на музея.

*** 

Смолян.

От 18.00 ч. в залата на НЧ "Балкански просветител“- кв. Райково ще се състои концерт на Цигулков ансамбъл "Виолина“ с музикален ръководител Юлияна Атанасова

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър-Стара Загора ще бъде представена"Травиата“ – опера от Джузепе Верди.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център-Стара Загора ще се състои концерт на Васко Василев – акустично турне.