Предстоящи събития в страната за 8 декември, подготвени от Агенция "Фокус":

*** 

София.

От 10.00 часа на пл. "Св. Ал. Невски“ държавният глава Румен Радев ще посрещне с официална церемония гръцкия си колега Катерина Сакеларопулу.

***

София. 

В Народното събрание кандидатът за министър-председател Николай Габровски ще търси подкрепа от всички парламентарни групи. 

***

София. 

От 10.00 часа председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, заедно с председателя на здравната комисия д-р Антон Койчев ще посетят 22-о ДКЦ, за да проверят как е изпълнено решението за изграждане на фотоволтаична система там.

*** 

София. 

От 18.00 до 20.00 часа в Музея на изкуството от периода на социализма ще бъде открита изложбата "Детето в изкуството на социализма" с вернисаж. 

*** 

София. 

От 12 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Асоциацията на организациите на българските работодатели, с участието на председателите на АИКБ (Васил Велев), БСК (Добри Митрев), БТПП (Цветан Симеонов) и КРИБ (Кирил Домусчиев). 

*** 

София. 

16:00 часа представяне на книгата на Илиас Фрагакис “Marikes" част от Къща за литература и превод, гостуваща на Софийския международен литературен фестивал.  

***   

Бургас.   

От 10.30 часа в сградата на Областна администрация – Бургас ще се проведе извънредно присъствено заседание на местната асоциация по ВиК. 

*** 

Бургас.  

От 17.00 часа в Галерия "Пролет" предстои експозиция на картини от художника Милко Божков.

***   

Бургас.   

От 18.00 часа в Културен център "Морско казино“ предстои прожекция на филма "Дами канят“ по повод 80-годишнината от рождението на Стефан Данаилов. Входът е свободен. 

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Не е за телефон“ с Христо Шопов. Комедия от Лиза Шопова и Елин Рахнев. 

*** 

Велико Търново. 

Oт 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на Читалище "Надежда“ във връзка с успешното приключване на проект, финансиран по програма за подкрепа на любителското изкуство. 

*** 

Велико Търново. 

От 18.00 часа безплатна прожекция на аудиовизуалния спектакъл "Царевград Търнов – звук и светлина“ ще зарадват жителите и гостите на Велико Търново. 

*** 

Велико Търново. 

От 14:00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция във връзка с Национална научна конференция, посветена на 50-годишнината на поета Ивайло Иванов (1972–2016) – възпитаник на ВТУ и един от най-ярките български поети от края на ХХ и началото на ХХІ век.

***

Габрово. 

От 18:00 часа предстои откриването на изложбата "Кой е Сава Попов? Отключването на един архив“ в зала 8 на Музея на хумора и сатирата. Нейни куратори са Антон Стайков и Свобода Цекова. 

*** 

Кюстендил.  

От 18.00 часа в голямата зала на читалище "Братство 1869“ще се проведе концерт "Картини от България и света" на Велина Петкова - цигулка и Юске Хосака – пиано – докторанти от НМА "Проф. Панчо Владигеров" – София. 

*** 

Разград. 

Община Разград е домакин на социалната кампания "Пази детето в интернет". 

*** 

Свищов. 

От 17.30 ч. на пл. "Алеко“ (пред сградата на Общината) ще бъде официално пусната коледната украса на Свищов. 

*** 

Сливен. 

От 18.30 ч. ще се състои церемония по награждаване на най-добри спортисти и треньори за 2022 г. на Спортно училище "Димитър Рохов", зала "Зора". 

*** 

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои концерт на учениците от инструменталните класове на НУМСИ "Христина Морфова“. Дебют на детски духов оркестър.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център-Стара Загора ще бъде представен магичен спектакъл "Коледната магия на Зайн“.