Предстоящи събития в различни части на страната за 7 февруари, подготвени от "Фокус": 

***

София. 

От 11.00 часа в Гранд Хотел “Милениум София" – зала “Шекспир“, ще се проведе европейска конференция на тема “Ресурсните учители и специалните образователни потребности в приобщаващото образование". 

***

София. 

От 12:30 ч. в зала "Средец“ на хотел "Балкан“ в София Групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) ще проведе изнесено заседание в София. 

***

София. 

От 18.00 ч., на церемония в кино "Одеон" – София, ще бъдат връчени наградите на отличените участници в Седмото издание на фестивала на мобилното кино "Кино в дан". 

***  

Бургас.  

От 11.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще се проведе пресконференция по повод премиерата на спектакъла "Училище за бащи" от Жан Ануи, постановка Румен Велев.  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне постановката "Ревност".  

*** 

Велико Търново.

От 15:30 часа в Областна администрация ще се проведе информационна кампания на Министерство на земеделието за Стратегическия план за развитие на земеделието 2023-2027 г.

***

Велико Търново.

Oт 17:00 часа в Регионалната библиотека откриват изложбата "Старите къщи“ с рисунки и макети на ученици от ОУ "П. Р. Славейков“.

***

Велико Търново.

От 17:30 часа в ХГ "Борис Денев“ ще бъде открита изложбата "140 години от рождението на Борис Денев (1883-1969)".

*** 

Добрич. 

От 11:00 ч. и 12:00 ч. в Частно средно училище "Леонардо да Винчи“ ще се състоят образователни концерти на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян.

*** 

Добрич. 

В 13:30 ч. в Зала 3 на Младежкия център ще се състои среща дискусия "Дела трябват, а не думи“, посветена на 150 години от гибелта на Васил Левски. Организатори са Младежки център – Добрич, и ОУ "Христо Ботев“. 

***

Добрич.

 

В 16:00 ч. в Арт галерията на Регионална библиотека "Дора Габе“ представят "Моето хоби – моите диамантени мигове“ – изложба на гоблени и картини на 

Аделина Апостолова, ученичка от Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост – Добрич.  

***

От 10:00 ч. в зала "Плевен“, сградата на Областна администрация Плевен, Министерството на земеделието ще проведе национална информационна кампания за Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода 2023-2027 г. 

***  

Поморие.  

От 11:00 ч. в центъра на Поморие, пред паметните плочи на участниците в Освободителната война, ще бъде отслужен благодарствен молебен и ще бъдат поднесени венци и цветя по повод 145 години от Освобождението на града. 

***

Разград. 

От 14:00 ч. в зала 102 на Община Разград инспектори от ГДБОП ще участват в дискусия с разградски тийнейджъри на тема "Тъмната и светлата страна на интернет. Опасности пред младите хора". 

*** 

Стара Загора.

От 18.30 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представена книгата "Хората, които променят България 2“ от журналиста и преводач Даниел Пенев.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперния театър ще бъде представен балета "Лебедово езеро“ от П. И. Чайковски.

***

Шумен.

От 10.30 часа в зала 203 на Общината ще се проведе брифинг във връзка с довършителните строителни дейности в къщи "Елеонора" 1 и 2, които ще бъдат адаптирани в художествена галерия с постоянна експозиция.