Предстоящи събития в страната за 6 декември, предоставени от Агенция "Фокус": 

*** 

София. 

От 11.00 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента. 

*** 

София. 

От 15.00 часа в зала “Запад" на Народното събрание ще се проведе консултативна среща на тема “Анализ на нуждите за изграждане на Национална детска болница". 

*** 

София. 

От 9.30 часа - вторият ден на Международната конференция "STOP HATE SPEECH“, като темата е "Престъпления по дискриминационен мотив - необходимостта от мерки, гарантиращи правата на представителите на малцинствени групи“. 

*** 

София. 

От 11.00 часа в зала "Вашингтон" в сградата на Българския Червен кръст на бул. "Джеймс Баучер" 76 ще се проведе пресконференция за готовността на Спасителната служба за зимния сезон. 

*** 

София. 

От 11.00 часа в сградата на ГД "Национална полиция" ще бъдат представени предприетите мерки във връзка със Студентския празник за гарантиране на пътната безопасност, опазването на обществения ред и пожарната безопасност. 

*** 

София. 

От 11.00 часа в зала "Витоша“ на хотел "Маринела“ ще се проведе конференция "Агросекторът в криза. Спешни мерки“. 

*** 

София. 

От 11:00 ч. в Мраморно фоайе на НДК председателят на Асоциация "Българска книга“ Десислава Алексиева официално ще открие Софийски международен панаир на книгата в присъствието на знакови автори, издатели преводачи, илюстратори и приятели на книгите. 

***   

Бургас.   

От 8.30 часа в Храм "Св. Николай Чудотворец“, жк "Меден рудник“ предстои тържествена Света литургия в чест на св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас, отслужена от Негово Преосвещенство агатополски епископ Иеротей – викарий на Негово Високопреосвещенство сливенски митрополит Иоаникий.

***   

Бургас.   

От 9.00 часа пред Паметник на Александър Георгиев – Коджакафалията ще започне полагане на венци и цветя.

***   

Бургас.   

От 9.30 часа в Културен дом НХК, зала на ОбС – Бургас ще започне тържествено заседание на Общински съвет – Бургас.

***   

Бургас.   

От 10.00 часа на ул. "Алеко Богориди“, до Часовника ще започне празничен арменски базар.

***   

Бургас.  

От 10.00 часа в Библиотеката ще започне мини куклен спектакъл "Океанът“.

***   

Бургас.   

От 10.30 до 15.00 часа при Моста ще се провеждат демонстрации на ретро дайвинг с автентични костюми от 60-те години.

***   

Бургас.   

От 10.30 часа на Площад "Атанас Сиреков“ ще се проведе ритуал по издигане на националния, европейския и общинския флаг.

***   

Бургас.   

От 11.00 часа в Градинката до Часовника ще започне освещаване на Никулденска обредна трапеза.

***   

Бургас.  

От 11.00 часа ще бъдат открити пунктове за рибен курбан: до Часовника, до Компаса, к-с "Меден рудник“ в двора на храм "Св. Николай Чудотворец“, Магазия 1, Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле“.

***   

Бургас.   

От 11.00 – 13.00 часа до Часовника и ул. "Алеко Константинов“ ще се провеждат арт ателиета с участието на студенти от НХА – филиал Бургас.

***   

Бургас.   

От 11.00 часа в БХГ "Петко Задгорски“ ще започне концерт матине на възпитаници от НУМСИ "Проф. П. Владигеров“. Входът е свободен.

***   

Бургас.   

От 11.00 часа в Парк в жк "Изгрев“ ще започне никулденски концерт с участието на: ТС "Зорница“, ДТА "Звездички“ и индивидуални изпълнители. Организатор е НЧ "Изгрев – 1909“ . 

***   

Бургас.  

От 11.00 часа на пазар "Краснодар“ школите при НЧ "Л. Каравелов 1940“ ще изнесат никулденска програма.  

***   

Бургас.   

От 11.00 до 17.00 часа на 5 открити сцени - в градинката до Часовника, на ул. "Александровска“ срещу Безистена, на ул. "Алеко Константинов“, на ул. "Богориди“, до Археологически музей и на ул. "Милин камък“ до "Papa Beer", ще се представят различни изпълнители. 

***   

Бургас.   

От 11.45 часа по маршрута: пл. "Атанас Сиреков“ – ул. "Алеко Богориди“ – Моста, ще се проведе литийно шествие с хвърляне на венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари. 

***   

Бургас.   

От 12.00 часа в ж. к. "Меден рудник“ , парково пространство пред бл. 46-51, предстои никулденски концерт с участието на: оркестър "Веселие“ – Цветелина и Панайот Стойчеви, ФФ "Чинките“, вокално студио "Примо“. Организатор е НЧ "Св. св. Кирил и Методий 1985“.

***   

Бургас.   

От 12.00 и от 13.00 часа ще отплава корабът "Бургус“ по направление "Магазия 1“ – КТК "Ченгене скеле“. 

***   

Бургас.   

От 12.15 часа на Моста ще се проведе ритуал в памет на загиналите моряци и рибари, Заупокойна молитва. 

***   

Бургас.   

От 13.00 часа на Морска гара ще започне празничен поздрав с корабни сирени. 

***   

Бургас.   

От 13.00 часа пред Дружество на художниците – Бургас ще започне концерт на Духов оркестър – Бургас, а в 13.30 часа там ще бъде представена традиционна изложба на бургаските художници; връчване на наградата "Художник на годината“ и обявяване "Бург на годината“ . 

***   

Бургас.   

От 14.00 часа на Площад "Атанас Сиреков“ ще бъде направена "златна"снимка на имениците   

***   

Бургас.   

От 17.30 часа на Площад "Тройката“ ще започне празничен Никулденски концерт и включване светлините на коледната елха. С участието на: Братя Аргирови, група FOUR, Мариана Добрева и Михаела Михайлова, ВА "Фортисимо“, Калоян Николов, Бургаски духов оркестър, Хор "Милка Стоева“, Стоян Памуков и DJ Pancho. Водещ е Гергана Стоянова. 

*** 

Велико Търново.

От 12:00 часа на сцената на Коледния базар ще се представи Народен хор към ДЮФА "Българче“ при Общински Детски Комплекс Велико Търново с диригент Галина Иванова.

*** 

Видин. 

От 9:30 ч. заместник-кметът на Община Видин Десислава Тодорова и секретарят на Общината Емилиян Енчев ще присъстват на тържествената света литургия в храма "Св. Николай Чудотворец" по случай Никулден. 

*** 

Видин. 

От 11:15 часа по традиция ще бъдат запалени кандилата в светилника-кораб в църквата. След това ще потегли литийно шествие към централния понтон на река Дунав, където ще бъде отслужен водосвет и раздаден курбан. 

*** 

Девин.

От 17:30 часа на празнична церемония ще грейна светлините на коледната елха в Девин. Преди това, от 15:00 часа ще бъде открит Коледен базар, който ще премине под мотото: "Светъл празник – сбъдват се мечти“.

***

Кюстендил.  

От 17.30 часа в читалище "Братство“ ще бъде открита изложба от картини от фонда на читалището.  

*** 

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои концерт на учениците от инструменталните класове на НУМСИ "Христина Морфова“. Дебют на детски струнен оркестър.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център-Стара Загора ще бъде представен спектакълът "Лъжци по неволя“ - комедия от Антъни Нийлсън.

*** 

Шумен. 

От 16.30 часа в ресторанта на хотел "Шумен“ кметът на града Любомир Христов ще връчи сертификати за дарители по повод Деня на шуменските дарители. 

*** 

Шумен. 

От 11.00 ч. до 16.00 ч. в пространството между Община Шумен и Паметника на свободата ще бъдат изложени ръчно изработени от децата на Шумен коледни картички, сувенири и играчки.