Предстоящи събития в страната за петък - 5 май на "Фокус":

***

София. 

От 09:00 часа ще започне Пленарно заседание.

***

София. 

 ГЕРБ-СДС ще проведе среща с "Възраждане" в парламента - последна среща от сериите от консултации. А по-късно и с ПП-ДБ. 

***

София. 

От 11.00 часа в Националният военноисторически музей (НВИМ) ще бъде открита изложбата "Българската армия, посветена на 145-ата годишнина от създаването на Българската армия. 

***

София. 

От 18.00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата ще се състои тържествен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и военните духови оркестри. Входът е свободен. 

***   

Бургас.   

От 18.00 часа в Културен център "Морско казино" ще бъде открита изложбата “Рекламата е душата на търговията“ с подзаглавие "Печатната реклама в България през първата половина на ХХ в.".   

***   

Бургас.  

 

От 20.00 до 23.00 часа Моста в Бургас ще светне в синьо в знак на съпричастност с пациентите, които се борят с нелечимата рядка и коварна болест пулмоналната хипертония. 

***

Варна. 

От 19:30 часа в SENSHI GYM Варна ще се проведе открита тренировка с Владимир Вълев - Питбула и българския боец Теодор Христов, който ще участва в бойната гaлавечер SENSHI 16.

***

Пловдив. 

От 19:00 часа в ОТО Event Room в Пловдив ще бъдат връчени Балканските медицински награди за инвестиции в детско здравеопазване.

***

Поморие. 

От 10:30 часа пред скулптурната композиция "Свети Георги“ – закрилник на град Поморие и символ на победата и храбростта ще се проведе ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя по повод тържествено честване на 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия и празник на град Поморие. 

*** 

Стара Загора.

От 13.30 часа в зала 203 на Община Стара Загора кметът Живко Тодоров ще поздрави републикански шампион и възпитаник на Боксов Клуб "Стара Загора“ Неделин Вълчев, а от 14.00 часа ще се срещне и с двамата старозагорски спортисти – Валентин Генчев и Габриел Маринов, представили се достойно по време на Европейското първенство по вдигане на тежести, провело се в столицата на Армения – Ереван. 

***

Стара Загора./ с. Хрищени.

От 11.00 часа в селото ще бъде отбелязан Гергьовден с празник, организиран от кметството и НЧ "Стефан Ганчев - 1901“.

***

Стара Загора./ с. Богомилово.

От 18.00 часа в селото ще бъде отбелязан Гергьовден с празник, организиран от кметството и НЧ "Иванка Терзиева – 1927“.

***

Стара Загора./ с. Арнаутито. 

От 19.00 часа в селото ще бъде отбелязан Гергьовден с празник, организиран от кметството и НЧ "Светлина - 1928“.

 

*** 

Хасково. 

От 12:00 часа в пешеходната зона до Часовниковата кула Община Хасково дава началото на поредица от фотоизложби, посветени на миналото на града под надслов "Хасково в спомените".