Предстоящи събития в страната за понеделник, 30 януари, подготвени от Агенция "Фокус": 

***

София/Скопие.



Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и председателят на ДАНС Пламен Тончев са на работна среща в Скопие, на която ще се обсъди организацията на предстоящото отбелязване на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. 

След 12.00 часа местно време в Министерството на вътрешните работи на РСМ, ще участва и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев. 

***

София. 

От 11:00 часа, галерия "Средец“, Министерството на културата, Камарата на архитектите в България (КАБ) и Съюзът на архитектите в България (САБ) ще представят на пресконференция  резултатите от конкурса за български павилион на Венецианско архитектурно биенале 2023 г.

*** 



София.

От 9.00 часа в Гранд хотел "София“ заместник-министър Моника Димитрова-Бийчър ще присъства на откриването на кръгла маса, посветена на борбата с трафика на хора. 

***

София. 

От 15.00 часа Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание. 

***

София. 

От 15.00 часа Комисия по икономическа политика и иновации. 



*** 

София. 



От 08.30 часа работещите в УМБАЛ "Свети Иван Рилски“ се събират пред лечебното заведение, за да решат какви действия да предприемат от тук нататък и с настояване д-р Дечев да оттегли подадената от него оставка. 

***

Бургас.  

От 12.00 ч. в залата на ПП ГЕРБ-Бургас депутатите Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Желязкова и Андрей Рунчев ще дадат пресконференция по актуални политически теми.  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Уют“ - авторски спектакъл на Камен Донев. 

***

Пловдив.

От 9.00 часа, в 10 зала, Окръжният съд ще гледа делото срещу подсъдим за това, че в землището на с. Любен, община Съединение, без разрешително е държал марихуана и разпространил на стойност 6048,00 лева.

***

Пловдив.

От 10.30 часа, във 2 зала Окръжният съд ще заседава по дело срещу подсъдим за това, че умишлено е умъртвил другиго – К. К., като убийството е извършено в условията на домашно насилие и с користна цел. 

***

Пловдив.

От 14.00 часа, в 10 зала Окръжният съд ще гледа дело срещу подсъдимата, срещу която е повдигнато обвинение за това, че умишлено е умъртвила Б. И. /28 г./, като убийството е извършено с особена жестокост.

*** 

Стара Загора. 

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще проведе пресконференция след срещата си с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара.