Предстоящи събития в страната за 3 февруари, подготвени от Агенция "Фокус": 

*** 

София. 

От 14:00 часа президентът Румен Радев ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство.

***

София./Анкара.

Продължава посещението на вицепрезидента Илияна Йотова в град Анкара, Република Турция. 

***

София. 

От 15.30 часа новото служебно правителство ще проведе първото си заседание. Кабинетът ще разгледа и приеме план-сметката за разходите/трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април т.г. 

***  

 

Бургас.   

От 17.00 часа в Експоцентър "Флора" ще започне хакатонът "Burgas Game Jam".  

***

Бургас.   

От 18.30 часа в Културен дом НХК ще започне специална прожекция на филма "Майка“. Среща с режисьора Зорница София и продуцента Петър Минчев.   

 

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Културен център "Морско казино“ ще започне концерт на бандура. Изпълнява Татяна Юрина. 

***

 

Поморие.  

От 18.00 ч. в Градска художествена галерия "Дечко Стоев“ – Поморие ще бъде открита изложба по повод 80-годишнина от рождението на художника Теофан Сокеров. 

*** 

Стара Загора.

От 9.30 часа в Конферентна зала "П.Р. Славейков“ на Община Стара Загора ще се проведе среща-дискусия за проблемите и възможностите, пред които е изправен българският бизнес през 2023 г. Организатори са Асоциацията на индустриалния капитал в България.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Конферентна зала "П.Р. Славейков“ на Община Стара Загора ще се състои пресконференция на Васил Велев, председател на УС на АИКБ, д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ и Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Изложбена зала "Байер“ ще бъде представена изложба графика и рисунка на Веселин Дамянов – Вес и представяне на творческия му каталог.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперния театър ще се състои "FRACTUS“ – визуално танцово представление на Компания Дерида.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културния център ще се проведе театралното представление "Ревност“ от Сам Бобрик.

***

Казанлък.

От 12.00 часа в Комплекса за социални услуги за деца и семейства Сдружение "Бъдеще за децата“ ще приеме на работна среща и посещение представителя на Уницеф за България – Кристина Доротея де Бройн, Н. пр. Мартина Фийни, посланик на Ирландия в България, представители на Община Казанлък, Община Мъглиж, Агенция "Социално подпомагане“ – гр. Казанлък и гр. Мъглиж – институциите, които работят по пилотната за България Програма – Европейска "Гаранция на детето“.