Предстоящи събития в страната за 26 януари, изготвени от Агенция "Фокус":

*** 

София. 

От 09:00 часа Пленарно заседание на Народното събрание. 

*** 

София. 

От 10:00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще открие в зала "Максима", Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) международна научно-техническа конференция на тема “Иновативни архитектурни, конструктивни и технически решения при строителството на метрополитени“. 

*** 

София. 

От 12.00 часа на кръстовището на бул. "Сливница“ и бул."Панчо Владигеров“ зам.-кметът на Столична община Десислава Билева ще представи нова пилотна инициатива за дистанционен екологичен мониторинг и контрол на качеството на атмосферния въздух (КАВ) на територията на Столична община. 

***

София. 

От 10.00 до 13.20 ч. в НБУ (зала 20, к. 1) ще се проведе вторият семинар в рамките на проекта, на който ще бъдат разгледани въпроси, свързани с пазара на труда в България, възможностите за работа в Европейския съюз, платформи за подбор на кандидати за работа, създаване на профил за кандидатстване за работа, източници за търсене на работа, какво означава "проактивно поведение“ и други. 

*** 

Костинрод. 

От 10.00 часа в Читалище "Иван Вазов" в града министър Никола Стоянов ще участва в конференция "Инвестиции и развитие на Костинброд", организирана от Euronews Bulgaria, информира пресцентърът на Министерството на икономиката и индустрията. 

***

Благоевград.

От 11:30 часа в кабинет 108 на община Благоевград ще се проведе редовната пресконференция на Радослав Тасков - председател на Общински съвет Благоевград. 

***

Благоевград.

В зала 5 на Общината кметът на града Илко Стоянов ще даде пресконференция по актуални теми, свързани с развитието на Благоевград, непосредствено след пресконференцията на председателя на ОбС – Благоевград Радослав Тасков. 

***  

Бургас.  

От 13.30 часа министърът на младежта и спорта г-жа Весела Лечева, областният управител проф. Мария Нейкова и кметът на Бургас Димитър Николов ще открият новия физкултурен корпус на Професионалната гимназия по Механоелектротехника и електроника. 

***  

Бургас.  

От 14.00 часа в сградата на СУ "Константин Преславски"  ще наградят Анабел Атанасова - малката каратистка от Бургас, помогнала за ареста на пиян шофьор.  

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе тематична вечер, посветена на Международния ден в памет на жертвите на Холокоста – 27 януари.  

***  

Бургас.  

От 18.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъде представена втората книга на бургазлията Стоян Дамянов – "Граници". 

*** 

Сливен. 

Кметът Стефан Радев ще участва в Инвестиционна конференция в Истанбул. 

*** 

Смолян. 

От 13.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян, Общинският съвет ще проведе редовно заседание. 

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои прожекцията на игралния филм "Бейрут bet“, в рамките на София Менар Филм Фест 2023.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Къща музей "Гео Милев“ ще се състои представяне на книгата на Надежда Стоянова "Украси и гримаси – мода и модерност в българската литература от 20 –те и 30 –те години на 20 век“.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културния център ще се състои спектакъла "Сън в лятна нощ“ по Уилям Шекспир.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперния театър ще бъде представена "Мадам Бътерфайл“ – опера в три действия.