Предстоящи събития в страната за понеделник, 23 януари, изготвени от Агенция "Фокус":

*** 

Пловдив.

Държавният глава Румен Радев ще посрещне австрийския канцлер Карл Нехамер на летище "Пловдив“. Двамата ще се запознаят с мерките за охрана на външната граница на ЕС с Турцияна, посещавайки РД “Гранична полиция" в Елхово. 

***

София. 

В сградата на Министерския съвет министър-председателят Гълъб Донев ще проведе среща с федералния канцлер на Република Австрия Карл Нехамер.  

*** 

София. 

От 12:00 часа в зала "Триадица“ в "Гранд Хотел София“ министърът на туризма Илин Димитров и министърът на туризма на Израел Хаим Кац ще подпишат споразумение за сътрудничество в областта на туризма между правителствата на двете държави. 

*** 

София. 

От 10:00 часа в сградата на КНСБ (пл. "Македония" 1, зала "Европа", ет. 2) Конфедерацията на независимите синдикати в България и Институтът за социални и синдикални изследвания към КНСБ ще представят резултатите от традиционното наблюдение на потребителските цени и Заплатата за издръжка за четвъртото тримесечие на 2022 г.  

*** 

София. 

От 19:00 часа в Tеатър "Българска армия" - София, "Уют" - Авторски спектакъл на Камен Донев, автор и режисьор Камен Донев. 

*** 

София.

От 19:00 часа ще се играе постановката "Само час спокойствие" от Флориан Зелер в Сатиричен театър "Алеко Константинов". 

***

София. 

От 19:30 часа, Театър 199 - София, "Времето е спряло" с автор Доналд Маргулис. 

*** 

София. 

От 19:30 часа в театър "Сълза и смях" ще се състои представлението "Мръсното копеле", автор Жорди Галсеран. 

***

Бургас.  

От 12.00 часа в залата на ПП ГЕРБ-Бургас депутатите Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Желязкова и Андрей Рунчев ще дадат пресконференция по актуални политически теми. 

*** 

Видин. 

От 10:30 ч. в Националния пресклуб на БТА във Видин народният представител от коалиция ГЕРБ-СДС Росица Кирова ще даде пресконференция по актуални теми.

*** 

Сливен. 

От 11:30 часа Община Сливен ще дари два леки автомобила за нуждите на Районното управление на МВР в града. Дарението ще бъде предадено пред сградата на ОД на МВР. 

*** 

Стара Загора.

От 13.30 часа в депото на "Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД ще бъдат представени 18 от общо 33-те модерни електробуса, които ще допринесат за модернизирането на градския транспорт в Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културния център ще се състои театралният спектакъл "Петък вечер“, с участието на Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев, Филип Буков.