Предстоящи събития в страната, изготвени от Агенция "Фокус": 

***

От 09:00 часа започва Пленарно заседание. 

*** 

От 13:00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

*** 

София. 

От 11.00 часа при касите на метростанция "Сердика“ при входа откъм храма "Света Петка Самарджийска“ директорът на ЦГМ Димитър Дилчев ще проведе демонстрация за това как ще се използват новите превозни документи.   

На събитието ще присъстват зам.-кметът Дончо Барбалов и общинският съветник Зафир Зарков.   

*** 

Анево. 

От 18:00 часа предстои коледен празник, който ще се състои в зрителната зала на Многофункционалната сграда в село Анево. 

*** 

Благоевград. 

От 10:30 часа в Национален пресклуб на БТА в Благоевград ще се проведе пресконференция на тема "Представяне на нови школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград“, с което от Центъра ще запознаят родители и деца за новите школи и възможностите за записване. 

*** 

Благоевград. 

От 18.30 часа в зала "Пейо Яворов“ коледна класика ще представят музикантите от Биг Бенд – Благоевград, заедно с ученици от НХГ "Св. св. Кирил и Методий“, Музикално училище "Престо“ и Вокално студио "Фа диез“. 

***  

Бургас.  

От 14.30 до 16.30 часа в заседателната зала на община Бургас ще се проведе финална среща с ученици от бургаски училища, които работиха по проект по програма "Младежи за околна среда" на МОСВ. 

***  

Бургас.  

От 17.30 часа в Държавен куклен театър ще започне представлението "Приятел с голямо сърце".  

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Културен център "Морско казино“ ще започне коледен концерт на Арт център "Точно време" с ръководител Жени Лалчева. 

***  

Бургас.  

От 18.00 до 20.00 часа на пл. "Тройката“ ще се проведе концерт на група "Горещ пясък".  

*** 

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне церемонията "Спортист на годината“ 2022 на Община Бургас. Входът е свободен.   

*** 

Варна.

От 09.00 часа в зала "Пленарна" на Община Варна ще се проведе сесия на Общинския съвет.

*** 

Варна. 

От 09.30 часа в Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов", за поредна година в навечерието на светлите Коледни празници всички деца от 23-те паралелки за ученици с нарушено зрение и множество увреждания от Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов“, заедно със своите родители и учители, ще месят и приготвят коледни сладки и питки за трапезата.

*** 

Варна.

От 10.00 часа във Военноморския щаб ще бъдат връчени наградите на списание "Океан".

*** 

Варна.

От 10.30 часа в в концертна залата на ТД "Родни балкани" ще бъде дадена пресконференция, съвместно с Черноморска мрежа по проект "Повишаване на обществената осведоменост и намаляване на морските отпадъци за защита на черноморската екосистема“ (LitOUTer)

***

Варна. 

От 11.00 часа ще бъде дадена пресконференция на борда на НИК 421 "Св. св. Кирил и Методий", във връзка с отпътуването му за о. Ливингстън. 

*** 

Варна.

От 11.00 часа ще се състои официалното откриване на реновираната и обновена зала Планетариум в НАОП"Николай Коперник". Освен новия дигитален 4К Планетариум, залата бе преоборудвана и с нова настилка и столове.

*** 

Варна.

От 14.00 часа в сградата на Варненска и Великопреславска света митрополия (площад "Св. св. Кирил и Методий" №1), Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще произнесе своето Рождественско послание, специално за електронните медии

*** 

Варна. 

От 19:00 часа, в зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна, ще се проведе празничен Коледен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, организиран съвместно от Община Варна, Военноморските сили и Фестивален и конгресен център Варна. 

*** 

Велико Търново.

От 11:00 часа на Общинския пазар и Коледния базар ще бъде пресъздаден обичая "Коледуване“ от НЧ "Искра – 1896“.

*** 

Велико Търново.

От 18:00 часа в голямата зала на Общината ще започне Коледен концерт на ученици от формациите на Детска вокална група "Пеещи камбанки“ при Младежки дом – Велико Търново.

*** 

Велико Търново.

От 18:00 часа в зала 30 на Младежки дом ще започне Коледен концерт на ученици от класовете по синтезатор и акордеон.

*** 

Дупница. 

От 10.00 часа в сградата на Общината ще бъде отворена кутията на Дядо Коледа и изтеглени печелившите деца. 

*** 

Кюстендил. 

От 14.00 часа  в кабинет № 6, в сградата на Община Кюстендил, ще се проведе пресконференция на председателя на Общинския съвет в гада. 

***

Кюстендил. 

От 18.00 часа в залата на читалище "Братство“ ще се състои Коледен фолклорен концерт. 

***  

Приморско.  

От 19.00 часа в салона на НЧ "Самообразование" ще се проведе коледен концерт с участито на самодейните състави към читалището. 

*** 

Смолян.

От 16:00 ч. в Регионална библиотека "Николай Вранчев“ – гр. Смолян ще бъде открита фотоизложба на клуб "Светлопис“ – “Коледа – обичаи и традиции". 

*** 

Смолян.

От 16.00 часа в киносалона на Областна администрация ще се проведе награждаването на отличените участници в Седмото издание на конкурса "Аз раста патриот“.

*** 

Сливен. 

От 18:00 часа в зала "Май" Община Сливен организира информационна среща за домоуправители и председатели на сдружения за разяснения по програмата за саниране. 

*** 

Смолян.

От 18:00 ч. – НЧ "Кирил Маджаров“ ще се проведе Коледен концерт "Сурва, весела година", с участието на читалищни състави. 

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се проведе коледен концерт на учениците от класовете по поп и джаз пеене с преподаватели Надя Тончева и Павел Цонев от НУМСИ "Христина Морфова".

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Кукления театър ще се проведе Коледен концерт на Куклен театър – Стара Загора. Специален гост Дядо Коледа.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперния театър ще се състои концерт "10 години по –късно“ на Трио Гранди тенори. С участието на Милен Денев, Васко Влахов, Стоян Буюклиев

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се състои постановката "Пижама за шестима“ – комедия от Марк Камолети.