Предстоящи събития в страната за 20 март, подготвени от редакторския екип на "Фокус":

***

Брюксел. 

Министър Димитър Стоянов ще участва в съвместно заседание на министрите на отбраната и на външните работи на държавите-членки на ЕС в рамките на Съвет "Външни работи“.

***

София. 

От 17:00 часа в градинката пред Народния театър ще бъде открита документалната изложба "Апостол Карамитев – актьорът рицар“, посветена на на творческата дейност и 100-годишнината от рождението на един от най-обичаните български актьори. 

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Възгледите на един учител за ВСЕОБЩАТА ПРОСВЕТА" - авторски спектакъл на Камен Донев. 

***   

Добрич. 

От днес - 20 март, до  24 март всеки делничен ден от 9:00 ч. в различни детски градини ще се проведе Седмица на "Бисерче вълшебно“ 2023 с четене на номинираните книги в новата категория "Буболечета“. 

***   

Добрич. 

От 10:30 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе“, сектор "Работа с деца“ е организирано литературно утро "Буквичките вече знам“ с ученици на СУ "Д. Талев“

***   

Добрич.

От 18:00 ч. във фоайето с пиано на Регионална библиотека "Дора Габе“ Александър Урумов ще представи книгата си "Бутон в мозъка“, първата част от поредицата "Пътят към Армагедон“, издателство "Витлеем“. 

***   

Добрич.

До 20 април на Фейсбук страницата си - www.facebook.com/libdobrich Регионална библиотека "Дора Габе“ обявява Национален онлайн конкурс за детска рисунка "Творческият свят на Дора Габе в рисунки“, посветен на 135 години от рождението на Дора Габе (1888 – 1983), българска поетеса, преводачка, общественичка

***

Пловдив.

От 09.00 до 13.00 ч. в голяма зала на ДК “Борис Христов“ - прожекции на  късометражния филм "ЗАЩО АЗ“, посветен на хилядите жертви на пътя. Градът ще даде началото на национално турне под надслов #КаузаЖИВОТ, което се очаква да продължи до началото на абитуриентските балове в цялата страна. 

***

Шумен. 

От 15:00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе заседание на Консултативен съвет.