Предстоящи събития в страната за 20 декември, подготвени от Агенция "Фокус": 

***

София. 

От 11.00 часа във фоайето на Министерството на вътрешните работи вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще връчи награди на полицаи и доброволци, участвали в операцията по издирването на 11-годишния Александър от Перник.

***

София.

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери готовността на новоизградената сграда на 131-ва детската градина в "Манастирски ливади“ да приема деца. 

***

София.

От 11.30 часа в сградата на ДП "Ръководство на въздушното движение“, бул. "Брюксел“ 1 в присъствието на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев ще бъдат демонстрирани възможностите на новия безплатен портал за полетна информация на ДП РВД (BULATSA – Flight Information Portal).

***

Пловдив.

От 09.30 в 1 зала Окръжен съд ще гледа делото срещу подсъдимия И. К. по повдигнато обвинение за това, че на 5.05.2019 г. на път II-86, свързващ гр. Пловдив и гр. Смолян – в зоната на километър 21-ви /попадащ в участък от пътя между гр. Пловдив и гр. Асеновград, в близост до колелото до КЦМ/, при управляване на лек автомобил енарушилправилата за движение, при което по непредпазливост е причинил смъртта на три лица, както и средна телесна повреда на друго.  

***

Пловдив.

От 14.00, в зала 223 на сградата на Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс (бул. "Шести септември“ №193) ще се състои награждаване на най-добре представилите се ученици в кампанията "Грамотни ли сме?“. 

***  

Бургас.  

От 08.30 до 16.00 часа в сградата на Библиотеката ще се проведе ученически шахматен турнир.  

***  

Бургас.  

От 9.00 часа в сградата на НХК ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет в Бургас.  

***  

Бургас.  

От 17.30 до 20.00 часа на пл. "Тройката“ ще има концертна програма с участието на ТФ "Петлите“, ТФ "Звездички“ към Основно училище "Климент Охридски“, танцова школа "ДЮН“, Клуб по спортни танци "Бургас 1975“, Брейк школа "Бляк Стайл Скуод“, индивидуални изпълнител и на хорова школа "Милка Стоева“ към Младежки културен център - Бургас, Вокална група "Карамел“.  

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Гранд хотел "Приморец“ ще започне коледен концерт Школа "Пиано“, организатор е НЧ "Любен Каравелов 1940" Бургас.  

***  

Черноморец/ Созопол.  

От 17.30 часа в Читалище "Димо Николов-1908" ще се проведе среща разговор с жителите на града, по време на която ще бъдат дискутирани няколко теми, сред които строителството на автоспирката и предстоящите ремонти на улици.