Предстоящи събития в страната за четвъртък - 2 февруари, подготвени от Агенция "Фокус": 

***

София. 

От 09:00 часа започва последно пленарно заседание за 48-ото Народно събрание. 

*** 

София. 

От 9.30 часа на пл. "Св. Ал. Невски“ Румен Радев ще посрещне Каталин Новак с официална церемония. Държавният глава на Унгария ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин. 

*** 

София. 

От 10.00 часа на "Дондуков“ 2 Румен Радев и Каталин Новак ще проведат среща на "четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Унгария.  

*** 

София./Анкара.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на посещение в град Анкара, Република Турция. 

*** 

София. 

От 11:00 часа фотодокументална изложба за Васил Левски "Бунтът на духа - основна сила по пътя към свободата“ ще бъде представена в галерия "Средец“ на Министерството на културата. 

***

София. 

От 12.00 часа в БТА проф. Николай Овчаров, проф. Пламен Павлов и проф. Ана Кочева ще проведат пресконференция на Национален кръг "За Македония" на тема: "За по-твърда и последователна политика на Р България спрямо РС Македония. 

***

София. 

10.00 часа – ХХIII състав, НОХД № 4704/2019 г. срещу Вълчо и Маринела А. и др. (ОПГ). Делото ще се гледа на ул. "Черковна" № 90.

***

София. 

"Музейко“ ще заведе малчуганите в света на цветното биоразнообразие, ще им покаже как се храни листото и защо е важно да се подхожда с любов към природата. 

***

София. 

От 12:00 часа във VIVACOM Art Hall Oborishte 5 ще се проведе пресконференция за номинации за наградите ИКАР 2023. 

***

Благоевград. 

От 18.30 часа в парк "Македония" ще се проведе протест срещу писмо на ДНСК за затваряне на две от залите в парка. 

***

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК предстои премиера на "Бълграската литература накратко“ от Иво Сиромахов. 

*** 

Варна. 

От 11.00 часа в Икономически университет - Варна ще се проведе пресконференция на Асоциацията на индустриалния капитал в България. 

***

Добрич.

От 9:00 до 18:00 часа, от 2 до 5 февруари в СК "Простор" ще се проведе 29-ото издание на специализираното изложение "Борса за семена и посадъчен материал". 

***

с. Жабокрът.

От 12.00 часа на брега на река Струма ще бъде отбелязан празникът Петльовден.

*** 

Плевен. 

От 10:00 часа в заседателната зала на Областна администрация ще се проведе пресконференция за предстоящото юбилейно ХХ-то издание на Международно изложение - договаряне "Пчеларство - Плевен 2023".