Предстоящи събития в страната за  сряда - 19 април , подготвени от "Фокус": 

***

София. 

От 10.00 часа ще продължи първото заседание на 49-ото Народно събрание.

***

От 10.00 часа ще се проведе редовно заседание на Министерския съвет.

***

София. 

От 10.00 часа, в локалното платно под Академията на МВР, представител на Пътна полиция ще представи започваща нова специализирана полицейска операция. 

***

София. 

От 10:00 ч., на Полигона на Национална спортна академия - Студентски град, ще се проведе "Студенти за безопасност на пътя". 

*** 

София. 

От 10:30 часа, в Централното фоайе на Софийския университет "Св. Кл. Охридски" се открива фото-изложбата "От "Куцото куче" до Научно- изследователския кораб "Св. св. Кирил и Методий", с която се отбелязва Пролетната Пленарна сесия на Европейския Полярен борд. 

***

София.  

От 14:00 ч. на Летище София, Терминал 1, ще се отбележи първия полет за сезона до столица на Кралство Саудитска Арабия. 

***

София. 

От 14:30 часа в Министерство на образованието и науката (залата на етаж 5)  ще бъде обявено началото на процедура "Училищна STEM среда" по Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България.

***

София. 

От 17.00 ч. в зала "Проф. Марин Дринов" на Българска академия на науките ще се състои представяне на най-новото издание на Института за изследване на изкуствата при Българската академия на науките – Корпус на стенописите от ХVІ век в България. 

*** 

София. 

От 18:00 ч. в Клуба на пътешественика (ул. "Сердика“ 19) ще се състои представяне на наръчник за отразяване на екстремното време и връзката му с климатичните промени.

***

София. 

От 18.00 Национална галерия "Двореца“, пл. "Княз Александър І“ №1, представя 

на Явор Цанев (1956 – 2014) "Метаморфози".  

***

Банско. 

От 11:00 ч. в тържествената зала на читалище "Никола Вапцаров“ - пресконференция за представяне на Банско джаз фестивал 2023 г. и летния събитиен календар на Община Банско.

***

с. Изворище/ Бургас.   

От 18.00 часа в Читалище "Просвета-1938“ ще започне постановката "Концертът". 

***

Велико Търново. 

От 19.00 часа в голяма зала на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов“ във Велико Търново - концертът "Симфонично пътешествие“. 

***

Стара Загора.

От 10.30 часа в Детски отдел на РБ "Захарий Княжески“ ще се състои инициативата "Да рисуваме с емоции в книжния кът "Колелото на емоциите“, участието на художника Дилян Бакалски. То се реализира по проект "Колелото на емоциите“ на РБ "Захарий Княжески“ с подкрепата на Национален фонд "Култура“.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще бъде представен спектакълът "Иконите спят“ – автор и режисьор Елица Йовчева. 

***

Шумен. 

От 10.00 часа в Гранд хотел "Шумен“ ще има брифинг за медии с участието на Галина Симеонова.