Предстоящи събития в страната за 17 януари, изготвени от Агенция "Фокус":

***

София. 

От 10.00 часа министър-председателят Гълъб Донев ще участва в кръгла маса на тема "Българската енергетика – Стратегия 2023-2053".

***

София. 

Форумът е организиран от Министерството на енергетиката и ще се състои от 10:00 часа, в Гранд хотел "Милениум" в София. По време на събитието ще бъде представен проект на стратегия за развитието на енергетиката.

*** 

София. 

От 10:00 часа, Гранд хотел "Милениум“, президентът Румен Радев ще открие кръгла маса на тема "Българската енергетика – Стратегия 2023-2053“.

***

Костенец. 

От 10:30 часа министърът на отбраната ще открие събитие по възстановяване на извършвало се в периода 1984 г. - 1988 г. снарядяване на 122 мм ОФ изстрел за 2-С1 и Д-30 по метода на шнековане на ВВ в корпуса, чрез внедряване на съвременни високоефективни технологии. 

*** 

София. 

От 09:30-12:00ч. Народно събрание в зала "Изток" ДБ ще проведе Кръгла маса "Влияние на дезинформацията в условията на геополитически кризи".

*** 

София. 

От 11.00 часа в зала "Запад“ на Народното събрание ще се състои кръгла маса за възможностите за привличане на инвеститори за оползотворяване и рационално използване на минералните извори в България, инициирана от народния представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Росица Кирова със съдействието на Камарата на минералните води.

***

От 14:30 ч в зала "Изток“ на Народното събрание ПП организира кръгла маса "Проблеми, предизвикателства и решения в работата на личните лекари". 

***   

Бургас.   

В сградата на Областна администрация – Бургас ще се проведе заседание на Регионалния щаб за борба с острите респираторни заболявания и грипа за удължаване или прекратяване на мерките, свързани с грипната епидемия в областта.  

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне премиера на комедията "Съседите отгоре". 

*** 

Видин. 

От 14:00 ч. в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено обсъждане на окончателен проект за Подробен устройствен план - План за регулация и застрояване за преструктуриране на ж.к. "Васил Левски". 

*** 

Велико Търново. 

От 11:00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на народните представители от ГЕРБ-СДС д-р Костадин Ангелов и Димитър Николов. Участие ще вземат всички кметове на общини от ГЕРБ в областта, както и областният председател Даниел Панов. Те ще коментират актуални политически проблем. 

*** 

Сливен. 

От 11:00 часа на площад "17 януари“ в кв. "Клуцохор“ ще се състои ритуал-поклонение за 145-годишнината от Освобождението на града от османско иго. 

*** 

Сливен. 

От 15:30 часа в зала "Май“ местният парламент се събира на извънредно заседание, на което ще се обсъди предложение на кмета Стефан Радев за промяна на взето решение на сесията на 17 ноември м. г. То е свързано с отпускането на 300 хил. лв. от Общината за подпомагане на сдруженията на собствениците за обследването за енергийна ефективност.

***

Смолян. 

От 18.00 часа в зала "Петър Стайков" на Клуба на дейците на културата – Смолян писателят Калин Терзийски ще представи една от своите най-нови книги "Мечката и други разкази". 

*** 

Стара Загора.

От 10.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ ще се състои пресконференция на народните представители Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова.

***

Стара Загора.

От 16.00 часа пред Съдебната палата е организиран протест срещу освобождаването под парична гаранция на Димитър Косев, който е обвинен в причиняване на смъртта на 14-годишно дете от с. Бузовград, след като шофира в нетрезво състояние и под въздействието на силни лекарства.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде открит фестивала София Менар Филм Фест 2023 с документалния филм "Жени“ /Франция 2020/.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културния център ще бъде представен премиерно спектакълът "М.М.Е., кой пръв започна“ от Деян Дуковски.

***

Перник. 

От 12:00  часа в офиса на ПП ГЕРБ – Перник в рамките на регулярна среща Кирил Ананиев и Христина Георгиева ще обсъдят актуални теми. 

***

Пловдив.

От 11.00 часа пред сградата на Държавно горско стопанство - Хисар Изпълнителна агенция по горите и Лесозащитна станция – Пловдив организират теренна проверка на засегнати площи на територията на стопанството на борова процесионка.