Предстоящи събития в страната за 13 декември, подготвени от Агенция "Фокус": 

***

София. 

09.00 часа започва дейността на Народното събрание. 

*** 

София.

От 14 часа в Новотел София министър-председателят Гълъб Донев ще участва в откриването на шестото издание на международния форум "Битката за талантите".

*** 

София. 

От 14.00 часа в зала "Запад“ на Народното събрание заместник-председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, проф. Даниела Дашева, ще проведе среща с представители на студентските съвети, на която ще бъдат обсъдени проблемите на студентския спорт. 

*** 

София. 

От 14.00 часа на автомагистрала "Хемус" Синдикат "Пътно дело" към КНСБ организира протест на работещите в Агенция "Пътна инфраструктура" и нейните подразделения в страната.  

*** 

София. 

От 18:00 часа, в зала "Сердика“ на София Хотел Балкан Министерството на туризма ще връчи седмите Годишни награди в туризма, които за втора поредна година се провеждат под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

***  

Бургас.  

От 14.30 часа в сградата на Община Бургас ще започне заседание на Постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет в Бургас  

***  

Бургас.  

От 15.30 часа в сградата на Община Бургас ще започне заседание на Постоянната комисия по социални дейности към Общинския съвет в Бургас  

***  

Бургас.  

От 17.30 часа в Държавната опера в Бургас ще започне балетът "Лешникотрошачката".  

***  

Бургас.  

От 17.30 часа в Културен център "Морско казино“ ще започне коледен спектакъл "На гости на Дядо Коледа" .

***

Велико Търново.

От 09.00 часа библиотека "Искра" при Народно читалище "Искра-1896" – Велико Търново експониране на витрина с произведения на Хайнрих Хайне по случай 225 г. от рождението му.  

***

Велико Търново.

От 17:30 часа Библиотечно-информационен център "Славейче“ към Регионална библиотека "Петко Р. Славейков“ Димитър Калев представя книгите "Петър Дънов Учителя“ – от поредицата "Дълг и чест“ и Евтерпософия“ – избрани стихотворения Регионална библиотека "Петко Р. Славейков“.

***

Враца.

От 10.00 часа коледна работилница ще се проведе в Младежкия център.

***

Враца.

От 19.00 часа "Престъпление и наказание" от Ф.М.Достоевски в камерна зала на ДКТ.

*** 

Пловдив. 

От 11:00 часа ще се проведе церемония по откриване на водогрейните котли в ТЕЦ Пловдив Север (бул. "Васил Левски" № 236, Пловдив. Локацията е на изхода от Пловдив в посока Карлово).  

*** 

Пловдив. 

От 17.30 часа ще бъде открита изложба на Посолството на ИР Иран – София и Регионален етнографски музей – Пловдив "Магията на иранското изкуство и занаяти“. Тази година се навършват и 125 години дипломатически и 70 години културни отношения между България и Иран. 

*** 

Пловдив. 

От 9.00 часа, в 5 зала продължава делото във връзка с инцидент със смъртоносен край в землището на с. Труд. 

***

Смолян.

От 18:часа в КДК, зала "Петър Стайков“ ще се проведе среща със Здравка Евтимова и представяне на новата й книга "Резерват за вълци и хора“

***  

Царево.  

От 18.00 часа в салона на НЧ "Георги Кондолов 1914" ще започне коледна пиеса с участието на Куклен театър – Бургас.