Предстоящи събития в страната за  утрешния 11 януари, изготвени от Агенция "Фокус"

***

София. 

От 10.00 часа редовно заседание на Министерски съвет. 

*** 

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева ще проведе среща с председателя на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Велико Търново Даниел Панов във връзка с кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост. 

*** 

София. 

От 14:30 ч. председателят на парламентарната комисия по транспорт и съобщения Георги Свиленски свика извънредно заседание заради зачестилите случаи на запалени локомотиви. 

***

София. 

От 19.00 часа първия ни оперен театър  ще представи на сцената си "Норма“ от Винченцо Белини.

***

Бургас.  

От 18.00 часа в Културен център "Морско казино" ще бъде открита изложбата "Урок по история… урок по достойнство“, посветена на 110-та годишнина от Балканските войни 1912 – 1913.   

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Два свята“ - юбилеен концерт 75 години Хорова школа "Милка Стоева“.   

***

Варна.

От 11.30 часа в Община Варна ще се проведе пресконференция по актуални теми.

*** 

Велико Търново.

От 11:00 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе пресконференция относно разкриване на нова училищна специалност в СУ "Владимир Комаров" от следващата учебна година /есента на 2023-а/ - "Специалисти по социални дейности".

*** 

Враца. 

От 12:00 часа в пресклуба на БТА във Враца ще се състои пресконференция на ПП "Възраждане", на която ще бъде дадено началото на подписка за провеждане на референдум за запазване на лева.

*** 

Добрич. 

От 14.30 часа заседание по делото с медиците. 

*** 

Ловеч.

От 17.00 часа в заседателната зала на Общински съвет - Ловеч ще се проведе информационна среща за разясняване на условията, при които Сдружения на собствениците ще могат да кандидатстват за прилагане на мерки за енергийна ефективност. 

*** 

Свищов.

От 14.00 ч., в зала №1 на Община Свищов ще се проведе среща с проф. д.ф.н. Пламен Антов и новата му книга "До Чикаго и назад“ – отвъд пътеписа – Към генеалогията на Бай Ганю“.