Предстоящи събития в страната за петък - 9 февруари, предоставено от Агенция "Фокус": 

*** 

София.

От 9:30 часа, в зала "София“ на хотел "Грами“, ще бъде представено изготвянето на регионални прединвестиционни проучвания за ВиК в шест области у нас.

*** 

София. 

От 11:00 часа, в озелененото пространство до бл. 266, ул. "Андрей Николов“ №22, в столичния квартал "Гео Милев“ ще бъде направена символична първа копка на "Градината на Татяна Лолова“ за 89 години от рождението на актрисата.

***

София.

От 12.30 часа, зала "Макс Планк“ на Център за компетентност КВАЗАР при Института по роботика- БАН, кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на Официалния старт на "Националния план на България за изграждане на квантово-комуникационна инфраструктура“.

***  

Бургас.  

От 10.00 часа в Заседателната зала на Общината ще започне пресконференция, на която ще бъде представен проект "УНИЦЕФ България и Община Бургас – заедно в подкрепа на уязвими деца и младежи“.  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Тютюн“ – театрална постановка по романа на Димитър Димов.  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне премиерата на пиесата "Училище за бащи". 

***

Велико Търново.  

От 10:00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Ивайло Шопски, представител на Национално сдружение "Бащино огнище“ във връзка със събиране на подписка за референдум по три въпроса, свързани с българския лев, енергетиката и семейството.

*** 

Велико Търново.  

Oт 16:00 часа в РНБ "П. Р. Славейков“ ще бъде представен наръчник за работа с деца, родители и специалисти - "Пътеводител в света на половото възпитание и култура“ с автор Иванина Анчева, създаден във връзка с развиване на иновативна социална услуга "Мобилен социален център за полово възпитание и култура“.

***

Видин. 

От 10:00 ч. в Националния пресклуб на БТА във Видин учениците от  ППМГ "Екзарх Антим I" ще представят своя документаелн филм "Васил Левски - вулкан от човечност“, посветена на 150 години от гибелта на Апостола. 

*** 

Добрич.

От 10:00 ч. до 12:00 ч. в Зимната градина на Хотел "Добруджа“ ще се проведе конкурс за домашно вино реколта 2022 г. Оценка на пробите ще направи жури в състав: Михаил Марковски – сомелиер и председател на Асоциацията на сомелиерите в България, Руско Колев и Владимир Вълков. 

*** 

Добрич.

От 10:00 ч. до 16:00 ч. пред Народно читалище "Йордан Йовков – 1870 г.“ Ще има празнично издание на фермерското изложение "Вкусът на Добруджа“ под наслов "Мед и вино“. Поводът е честването на Св. Харалампий – закрилник на пчеларите, и Трифон Зарезан. 

*** 

Добрич.

В 17:30 ч. в Галерия "Георги Петров“ представят книгата "На "Фейстайм“ РАЗСТОЯНИЕ“ (стихотворения) от Генка Петрова. Книгата представя Елка Няголова. Вход свободен. Организатори са Община град Добрич, Сдружение на писателите – Добрич и Галерия "Георги Петров“.

*** 

Добрич. 

В 17:30 ч. в Младежки център – Добрич започва Вечер на настолните игри.  

***

Плевен. 

От 13:00 часа, зала "Магнум“, Втора клинична база, тържествено откриване на учебната 2022/2023 година за новия випуск чуждестранни студенти на МУ-Плевен. 

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в ГПЧЕ "Ромен Ролан“ младите омбудсмани на Стара Загора и Ученическият съвет на учебното заведение организират благотворителен базар.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княцески“ ще бъде прожектиран филмът "Ботичели, Флоренция и Медичите“, в рамките на Фестивала Master of art в Стара Загора – документални филми за изкуство

***

Стара Загора.

От 18.30 часа в Културния център ще се състои Юбилеен концерт "Иван Тодоров на 80 години – живот, отдаден на музиката“.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперния театър ще се състои камерен концерт "Музика без граници“ с участието на Генко Гешев – бас, Деница Петрова – пиано, Мария Донева – поетеса.

***

Стара Загора.

От 19.30 часа в Кукления театър ще се състои"Разкази от бъчвата“ -  авторски моноспектакъл на Димитър Иванов -  Капитана Режисьор Димитър Стефанов.

***

Стара Загора.

От 20.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде прожектиран филмът Пеещи артисти“, в рамките на Фестивала Master of art в Стара Загора – документални филми за изкуство.