Предстоящи събития в страната за понеделник - 27 февруари, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

***

София. 

От 11.00 часа държавният глава Румен Радев ще удостои посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко с орден "Мадарски конник“ първа степен на церемония в Гербовата зала на "Дондуков“ 2. 

***

София.  

От 11:00 часа Столичната община съвместно с район "Слатина“ откриват Център за енергийна ефективност – София на адрес ул. "Съединение“ №7. 

***

София. 

От 18.00 часа - Българо-китайски културно-туристически бизнес форуми ще се проведе в зала "Шекспир" на хотел  "Милениум".

***

София. 

От 18:00 часа в зала "Сириус" в Дома на културата "Красно село" (бул. "Цар Борис III" 41) СДС организира представяне на книгата на Кънчо Кожухаров: "Империя на пошлостта". 

***

София. 

От 11:00 ч., БТА, ще бъде дадена пресконференция по повод Световния ден за борба със затлъстяването. 

***

Благоевград. 

От 13:00 ч. в Националния пресклуб на БТА – Благоевград ще се проведе пресконференция по случай обявяването на най-новото заглавие в репертоарната програмата на театъра и началото на репетиции по Франц Кафка, с режисьор Веселка Кунчева.

***   

Бургас.   

От 13.00 часа на Автогара "ЮГ“ деца от детските градини ще открият изложба на мартеници.   

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Не сме от тях“ – по разкази на Чудомир. Гостува: МДТ "К. Кисимов“ - Велико Търново. 

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в ДГ № 66 "Детски рай" ще се проведе събитието "Добре дошла, Бабо Марто!". Филиал "Димитър Благоев" на библиотека "Родина" ще гостува с "Час на приказката" в детската градина.

***

Стара Загора.

От 10.25 часа в IX ОУ "Веселин Ханчев“ Детски отдел на библиотека "Родина" ще гостува на учениците от 1.а и 2. б клас, с мултимедийна презентация за Райна Княгиня "Аз уших байряка, аз му турих знака смърт или свобода…"; тематични викторина, литературно четене и оцветяване на рисунки, посветени на 3 март.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Тракийския университет ще се проведе тържествено откриване на Академичния информационен център.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Кукления театър ще бъде представена постановката "Суматоха“ от Йордан Радичков.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културния център ще бъде представен авторският спектакъл "Уют“ на Камен Донев, по сценарий на филма "Уют“.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперния театър ще бъде представена танцовата драма "Нестинарка“   по музика на Марин Големинов.

***

Шумен. 

От 11:00 часа в сградата на БТА в града ще се проведе пресконференция на "Възраждане". На нея водачът на листата Веселин Вешев ще представи кандидатите за народни представители на политическата организация за 30 МИР Шумен.