Предстоящи събития в страната за вторник - 21 февруари, подготвени от редакторския екип на "Фокус":

***

София.

От 10.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои церемония, на която президентът Румен Радев ще приветства новозавършилите лекари от випуск 2022 г. на Медицинския факултет към Медицински университет-София, които ще получат тържествено дипломите си. 

***

София.

Министър-председателят Гълъб Донев ще отправи приветствие на ХХXVI-то заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България.  

***

София. 

От 11:00 часа в хотел "Маринела“ ще се проведе заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. 

***

София. 

От 14:30 часа е предвиден форум "Финансова автономност на българските общини в съответствие с европейските практики и стандарти“. Във фокуса на дискусиите ще бъдат проблемите на местното самоуправление в условията на кризи, бъдещите реформи и въпросите, свързани с финансирането на общините с НСОРБ. 

***

София. 

От 14:30 часа в "София Ивент Център“ ще се проведе форумът "Преди утрешния ден – началото“.

***  

Бургас.  

От 16.00 часа в иконната зала на Историческия музей ще бъдат представени резултатите от проучваното на иконописното наследство на остров Света Анастасия. – Мария  

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Държавня куклен театър ще започне "Уроците на Юлия Огнянова – академия за достойнство“. Творческа вечер, посветена на 100 години от рождението на Юлия Огнянова.  

***  

Бургас.  

От 18.30 часа в Културен дом НХК ще започне специална прожекция на филмът "Майка“ и среща с част от екипа.  

 ***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Държавния куклен театър ще започне спектакълът "Филифьонката, която вярваше в бедствия“.  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Третата дума“. 

***

Велико Търново.  

От 9:30 часа в НВУ "Васил Левски“ започва конференция, посветена на темата за хибридните заплахи за сигурността и как те влияят върху демократичните държави.

***

Видин. 

От 11:00 ч. в Областен информационен център – Видин ще се проведе заключителна пресконференция по проект "Патронажна грижа + в Община Видин“, който се реализира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“. 

*** 

Добрич.

 

В 18:30 ч. в Огледална зала "Нели Божкова“ е концертът на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян и концертмайстор Ирина Олшанска. 

***

Пловдив. 

От 11:30 часа, палата № 6 на Международен панаир Пловдив, министърът на земеделието Явор Гечев ще открие международното земеделско изложение АГРА, както и съпътстващите изложби за лозарство и винарство "Винария“ и за храни, напитки, опаковки, машини и технологии "Фудтех“.  

*** 

Стара Загора.

От 15.00 часа в Държания куклен театър ще се състои пресконференция по повод дарение, което ще връчи Ротъри клуб Стара Загора- Берое.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културния център ще се състои сборния моноспектакъл на Мариус Куркински "Мариус на 50“.