Предстоящи събития в страната за 20 февруари - понеделник, подбрани от редакторския екип на "Фокус":

*** 

София. 

От 10.00 часа на пл. "Св. Ал. Невски“ държавният глава Румен Радев ще посрещне Мило Джуканович с официална церемония. Държавният глава на Черна гора ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин. 

*** 

София. 

От 11.50 часа, на "Дондуков“ 2,  Румен Радев и Мило Джуканович ще дадат изявления за медиите след срещата на "четири очи“ и пленарните разговори между официалните делегации на България и Черна гора. 

*** 

София/Мадрид.

Министърът на икономиката Никола Стоянов ще участва в българо-испански бизнес форум, организиран съвместно с Конфедерацията на испанските предприемачи – CEOE, на който ще бъдат обсъдени възможностите за инвестиции в България. 

***

София. 

От 10:00 ч. в БТА ще се проведе пресконференция на "Възраждане" за представяне на водачите на листите с кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори.

***

София.

От 13.00 часа в църквата "Св. Параскева" в София ще се състои поклонението пред художника Кеазим Исинов. 

***

Благоевград. 

От 13.00 часа в в БТА - пресконференция по случай обявяването на най-новото заглавие в репертоарната програмата на театъра и началото на репетициите на "Метаморфозата“ (работно заглавие) по Франц Кафка, с режисьор Веселка Кунчева.  

***

Бургас.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Женитба по обяви".   

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Училище за бащи“. 

***

Враца. 

От 10.30 часа в заседателната зала на 6 ет. ще се проведе заседание на Областния съвет за развитие, на което Лорета Колева, началник на РУО – Враца, ще представи Стратегия за развитие на предучилищното и училищното образование в област Враца (2023-2027). 

***

Добрич

В 10:00 ч. в зала 3 в Младежкия център ще се проведе среща дискусия "Дела трябват, а не думи“, посветена на 150 години от гибелта на Васил Левски, с участници от Защитени жилища за лица с умствена изостаналост.

***

Добрич

В 11:00 ч. в сектор Работа с деца на Регионална библиотека "Дора Габе“ ще започне  беседа "Безсмъртният“  с презентация и представяне на дигиталното издание на тефтерчето на Васил Левски по повод 150 години от гибелта на Апостола.

***

Добрич

В 13:30 ч. в зала 3 на Младежкия център организират неформално обучение на тема "Кариерно ориентиране“.

***

Добрич

В 19:00 ч. в Камерна зала на Драматичен театър "Йордан Йовков“ ще се играе спектакълът "Свекърва“ от Антон Страшимиров. Режисьор е Стефан Спасов, сценограф е Димитър Митев. 

 

***

Кюстендил.  

От 11.00 часа на площад "Велбъжд“ ще бъдат отбелязани 50 години от смъртта на Димитър Пешев.  

***

Стара Загора. 

От 19.00 часа в Културния център ще се състои тетралното представление "Петък 13“  от Жан – Пиер Мартинез. 

***

Сливен. 

От 13:30 часа в Професионална гимназия по текстил и облекло "Д. Желязков“ – гр. Сливен  ще се проведе среща с директорите на училищата от областта за представяне на създадената Единна електронна платформа за образователни услуги и съдържание "Дигитална раница“.