***

София.

От 10.00 часа в МВнР ще се състои брифинг за медиите на Работна група "Избори“.

***

София.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема "Достъп до здравни грижи в България",

 

***

София.

От 14.00 часа ще се проведе редовният брифинг на Централната избирателна комисия във връзка с предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 октомври 2022 г. Брифингът ще се състои в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър І“ № 1, вход откъм Ларгото.

 

***

София.

От 14.00 часа в сграда на МРРБ, министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще се срещне с всички участници в строителството на междусистемната газова връзка Гърция – България. След разговора регионалният министър ще направи изявление за представителите на медиите. Очаква се това да стане след 14.45 ч.  

***

София.

От 18.00 часа в Сити Марк Арт Център в София. Кампанията е част от Европейската година на младежта, ще се проведе заключителното събитие от националната кампания #Първа работа на Програма "Развитие на човешките ресурси“

***

София.

От 18.00 до 20.00 часа в галерия  "Арте“ на ул. "Бузлуджа“ 31, Людмил Лазаров ще представи , изложбата "Природата на нещата“.

 

***

Варна.

От 10.00 часа е насрочено заседание на ПК "Собственост и стопанство“ към Общински съвет – Варна

 

***

Видин.

От 11.00 часа в заседателната зала на Община Видин стартира тридневен младежки фестивал, който е част от проекта "Спорт срещу агресията“

***

Русе.

От 13.00 часа, в производствената сграда на СИН КАРС в гр. Русе, бул. Трети март 56, ще се състои официалното откриване на новата производствена част от "Центъра за проучване и разработки“ на СИН КАРС .

***

Сливен.

От  11.00 часа, в Кметството в с. Крушаре, служители на Районно управление-Сливен към ОДМВР провеждат срещи с представители на местната власт и жители в малките населени места на община Сливен по въпроси, свързани със сигурността и обществения ред. На срещите се обсъждат проблеми, важни за съответното населено място.

***

Смолян

От 11:00 часа в Регионална библиотека "Николай Вранчев“ – Смолян ще се проведе пресконференция по повод стартиране реализацията на два проекта с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура". 

***

Стара Загора.

От 12.00 часа в конферентната зала на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович“ областният управител Иван Чолаков ще връчи Почетния знак на областния управител на проф. Йовчо Йовчев, изпълнителен директор на болницата. Началниците на клиниките, в които бяха лекувани децата, пострадали от катастрофата със сръбския автобус на 14 август, ще получат грамоти.

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе брифинг, а темите са следните:

1.  Готовността за започване на новата учебна година в община Шумен.

2.  Какво до момента е направено за дигитализацията на  културни ценности от историческото наследство на Шумен.

В брифинга ще участват зам.-кметът по образование и култура Найден Косев и Росица Добрева, директор на РБ "Стилиян Чилингиров“, ръководител на проекта за дигитализацията.

 

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала  № 363 на Община Шумен, ще се проведат публични търгове с явно наддаване за продажба на поземлени имоти в Шумен и село Васил Друмев