Предстоящи събития в страната (Агенция "Фокус")

***



Варна.

11.00 часа на входа на морската градина ще се проведе националният конкурс за елегантност за ретро автомобили. Организира се от “Варненски Ретро Авто Мото Клуб" с подкрепата на Община Варна. Тази година ще е посветен на паметта на доайена и вдъхновителя на ретро движението в България - варненеца Николай Колев-Бижуто.

***

Банско.

За пета година в Разложката котловина ще се проведе международното колоездачно състезание "По стъпките на римляните".

 

***

Благоевград.

От 11.00 часа в сградата на бившия Младежки дом, пл. "Мите Марков“ 1, кв. "Вароша“, се откриват театралните истории за новия сезон на Общински куклен театър – Благоевград с постановката "Красавицата и звярът“.

 

***

Бургас.

От 17.30 часа в близост до сградата на Община Бургас “БСП за България" и Младежкото обединение на левицата заедно ще дадат начало на кампанията за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

 

***

Кърджали.

В 10.30 часа по покана на Регионален исторически музей – Кърджали и екипа на проф. Николай Овчаров, вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети Перперикон, където ще се запознае с новите открития в археологическия комплекс

***

Пловдив.

От 11.00 ч. Културен център " Тракарт “, Подлез "Археологически“ ще се проведе 33-то издание на "Дни на японската просвета в България“, със съдействието на Посолството на Япония в България.