***

Карлово.

От 08.00 часа премиерът Гълъб Донев ще даде брифинг след ще посещение на пострадалото от наводненията с. Каравелово.

***

София.

От 10:30 часа в градинката "Кристал“ съпредседателят на "Продължаваме промяната“ - Кирил Петков, ще поднесе цветя на паметника на Стефан Стамболов и ще направи обръщение.

***

Пловдив.

От 20.30 часа на площад "Съединение“ държавният глава Румен Радев ще участва в тържествената церемония по повод 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Той ще участва в тържествената проверка-заря и ще приеме почетния строй. В 20.45 часа президентът ще произнесе слово.

***

Благоевград.

От 11.00 часа на площад "Георги Измирлиев“, пред паметната плоча на загиналите за свободата и независимостта на България, ще се проведе ритуал по полагане на цветя, в знак на признателност към делото на героите, довели до обединение на нацията.

***

Варна.

От 9.30 часа пред Паметната плоча на княз Александър Батенберг на пл. "Независимост“ ще се състои възпоменание за 6 септември 1885;

***

Видин.

От 11.00 часа пред паметника "Скърбящия воин“ на площад "Съединение“ ще се проведе церемония по отбелязване на Съединението.

***

Велико Търново.

От 10.30 ччаса пред сградата на Общината, където ще бъде издигнато националното знаме по повод 6 септември Деня на Съединението. Произнесено ще бъде празнично слово, а учениците от ПМГ "Васил Друмев“ София Рашева и Дарин Владимиров ще изпълнят литературната композиция "Българийо, за тебе те умряха!“.

От 11.00 часа пред паметника "Майка България“ ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя. Отслужен ще бъде празничен благослов. Почетният караул на Националния военен университет "Васил Левски“ ще премине в тържествен марш.

***

Добрич.

От 11.00 часа в Архитектурно-етнографски музей на открито “Стария Добрич", ул. Д-р Константин Стоилов No 18 ще се проведе стрелба с лък и демонстрация на бой с меч на открито на

участниците в семинара "Военно дело и въоръжение през Античността и Средновековието“

***

Добрич.

От 14.00 часа в Архитектурно-етнографски музей на открито “Стария Добрич", ул. Д-р Константин Стоилов No 18, ще се проведе представяне на проекта LABedia: енциклопедия на Късната

античност на Балканите

***

Ловеч.

От 11.00 часа на площада пред Община Ловеч, община Ловеч ще отбележи с концерт официалния празник 6 септември - Ден на Съединението, станало през 1885 г. в Пловдив.

***

Монтана.

От 10.30 часа на откритата сцена пред Паметника на септемврийци, община Монтана ще отбележи 137 г. от Съединението на Княжество България и Източна Румелия с празничен концерт.

***

Сливен.

От 11.00 часа на пл. "Хаджи Димитър“, с церемония по издигане на националното знаме на Република България, в Сливен ще бъдат отбелязани 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия

От 20.30 часа на пл. "Хаджи Димитър", жители и гости на Сливен ще имат възможност да гледат безплатна прожекция на българския филм "Петя на моята Петя".

***

Стара Загора.

От 11.00 часа по повод Деня на Съединението, започва празничен концерт на Общински фолклорен ансамбъл "Загоре“ на площада пред Общинска администрация.

***

Хасково.

11.00 часа, с тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин Хасково ще отбележи 137 г. от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Тържественият ритуал се организира от Община Хасково и Военно формирование 52 740.

***

Шумен.

От 11.00 часа пред паметната плоча в местността "Марашката кория“, Шумен ще отбележи Деня на Съединението – 6 септември с полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните шуменци.

***

Ямбол.

От 10.30 часа ще започне честването на празничния 6 септември в Ямбол пред сградата на общинската администрация с музикална програма на Духовия оркестър при Народно читалище "Съгласие-1862“.