Някои от предстоящите събития в София и страната, подготвени от Агенция "Фокус":

*** 

София. 

От 10.00 ч. служебното правителство ще проведе редовно заседание в сряда.

*** 

София. 

От 11.00 в зала 5 на СОС председателят на общинския съвет Георги Георгиев и директори на общински пазари ще представят програмата и визиите за коледните базари в София. 

***

София. 

От 19:00 ч. в бар "Singles“ бул. "България“ 1, НДК, премиера на "Приказките на Луната“ от Хули Леонис. 

*** 

Благоевград. 

От 17:30 часа, в зала "22 септември“ в Благоевград, спортната журналистка и бивша състезателка по художествена гимнастика Вера Маринова ще представи книгата си "Обръчите на Венера", посветена на историята на този спорт в България.

*** 

Бургас. 

От 9.00 часа в сградата на Община Бургас ще се провеждат заседания на постоянните комисии към Общинския съвет в града

***

Бургас. 

От 11.00 часа в залата на Тракийското дружество в Бургас ще се проведе пресконференция на "Възраждане" на тема: Нарушения при прилагането на проект по програмата "Life"  

*** 

Бургас. 

От 18.00 часа в Дома на писателя ще се проведе вечер, посветена на 140 г от рождението на Джеймс Джойс

***

Бургас. 

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне постановката "Третата дума"от Александро Касона. 

 

*** 

Варна.

От 11.00 часа в Регионалния исторически музей, ще бъдат валидирани две пощенски марки, посветени на 50-годишнината от откриването на най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол,

 

*** 

Варна.

От 13.00 часа Варненския окръжен съд ще разгледа постъпила жалба от 40-годишния Борис Г., когото Районен съд – Варна е задържал под стража. Мъжът е привлечен като обвиняем за извършване на блудствени действия спрямо 11-годишно дете.

*** 

Варна.

От 18.00 часа в Художествения музей "Георги Велчев“, ще бъде открита изложба живопис на Стефан Кулев.

*** 

Варна.

От 18:30 ч. в Градска Художествена Галерия ще бъде представен концерта за цигулка и пиано "Изяществото на камерната музика“. Входът е свободен. 

*** 

Кюстендил.

От 14.00 часа в кабинета на председателя на ОбС ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящо заседание та местния парламент. 

***

Кюстендил. 

От 17.30 часа в залата на Обреден дом ще бъде представена книгата на Светла Радкова "Като днес, като винаги" .

*** 

Стара Загора. 

От 13.30 ч.  на територията на летището край Стара Загора ще се проведе съвместно областно учение за реакция при настъпване на тежко ПТП.

*** 

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър – Стара Загора ще се състои концерт Suonos Albanicus: Гласовете на Албания – песни и композиции от Албания и Косово.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център – Стара Загора ще бъде представен "Тютюн“ - театрално представление на Варненски драматичен театър "Стоян Бъчваров“.