***

София.

От 08.45 часа пред КЕВР Мая Манолова и представители на гражданска платформа Изправи се.БГ ще връчат студени радиатори на предсадетеля на Регулатора. От 9:00ч Комисията е насрочила открито заседание за обсъждане искането на Булгаргаз за увеличение на цената на газа за август с 55% до 298лв/МВтч.

***

София.

От 9.00 часа КЕВР ще проведе заседание.

***

София.

Oт 10.00 часа на "Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще приеме на работна среща представители на институциите, отговорни за подготовката и провеждането на предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори.

***

София.

От 11.00 часа министърът на правосъдието Крум Зарков ще представи приоритетите на ведомството и членовете на политическия си кабинет. Брифингът ще се проведе в сградата на Министерство на правосъдието на ул. "Славянска“ № 1.

***

София.

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери новоизградената детска градина в район "Витоша“. Тя е за пет групи – 4 градински и 1 яслена. В сградата има физкултурен салон и кухненски блок. На проверката ще присъства и кметът на района инж.Теодор Петков.

***

София.

От 11.30 часа в зала "Голям колегиум“ в сградата на МЗм, министърът Явор Гечев ще представи приоритетите в работата на Министерството на земеделието.

***

София.

От 13.00 часа, в сградата на Министерството на туризма, служебният министър на туризма д-р Илин Димитров ще представи своя екип и приоритетите в работата на ръководената от него институция.

***

София.

От 13.30 часа в Националния етнографски музей на откриването на изложбата "Българско културно наследство в чужбина: места и практики“. Експозицията представя резултатите от научен проект, в чиито рамки са посетени над 50 места на памет в 10 държави.

***

София.

От 14.00 часа в "Македонския дом“ на ул. "Пиротска“ № 5, ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации.

***

София.

От 20.00 часа в Кино "Кабана“ група Arifa ще пренесе публиката в света на уърлд музиката. Входът е свободен. Музиканти от четири държави ще излязат на лятната столична сцена и ще завладеят сърцата на аудиторията. Групата ще бъде в състав: Живко Василев (България, кавал), Бенсе Хусзар (Унгария, чело), Франц фон Чоси (Германия, пиано), Шахин Дуринг (Турция, Нидерландия, перкусии).

***

Асеновград.

От 9.30 часа ще бъде даден официален старт на ремонта на НЧ "Родолюбие“ в Асеновград

***

Бургас.

От 20.30 часа на сцената на Летен театър – Бургас, ще бъде представена операта "Тоска" от Джакомо Пучини

***

Варна.

От 19.00 часа в Галерия "Тереза Зиковска" ще бъде открита изложбата "Горещници“ на художника Николай Янакиев.

***

Велико Търново.

След 21.00 часа ще се извърши обработка срещу комари и кърлежи.

***

Добрич.

От 10.00 до 12.00 часа в Регионална библиотека "Дора Габе“ ще се проведе Летен детски клуб "Играй и учи“ за деца от 6 до 12 години. Събитието продължава до 11-ти август.

***

Добрич.

От 17.30 часа в Централна градска част до Професионална гимназия по туризъм " П. К. Яворов" ще се проведе Флашмоб, посветен на 12 август - Международен ден на младежта.

***

Добрич.

От 20.30 часа в Летен театър – Добрич ще се състои концерт "Обич и песен“ с участието на Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Ева от "Тоника“, Мими Иванова, Росица Кирилова, Нелина и Теди Кацарова

Организатор: ЧИА

***

Русе.

От 11.00 часа в конферентната зала на хотел "Дунав плаза“ в Русе ще се проведе пресконференция по проекта "Бъди активен, а не агресивен", който ще се реализира по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10 от Закона за хазарта за 2022г. Проектът се изпълнява в Русе от сдружение "Дунавски инициативи за обединени региони" в рамките на три месеца и половина, тематична област "Превенция на агресията сред младите хора". На пресконференцията ще Ви представим Националната програма за изпълнение на младежки дейности, целите на проекта, дейностите и очакваните резултати. Повече информация може да получите в прикачения файл.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се състои Арт работилничка "Сръчковци".

***

Стара Загора.

От 10.00 до 13.00 часа в Детски отдел на РБ "Захарий Княжески“ ще се проведат летни ателиета в библиотеката

***

Стара Загора.

От 20.00 часа на сцената пред Общината ще се проведе концерт на Ричард Мантарлиев - /китара и вокал/

***

Хасково.

От 10.30 часа в РБ "Хр. Смирненски“, Клуб "Млад краевед“ ще говори на тема Обществени празници, тържества, събори.

***

Шумен.

От 14.00 часа в офиса на Областния информационен център в Шумен, ще се проведе среща относно възможностите на 10-те общини в областта да кандидатстват по различни европейски програми.