***

София.

От 10.00 до 17.00 часа, в офиса на Българската асоциация на пострадали при катастрофи в гр. Пловдив - ул. Евлоги Георгиев № 1, ет.2, оф.6, експерти ще направят безплатна индивидуална консултация на всички желаещи.

***

София.

От 10.00 часа в Министерството на външните работи ще се проведе пресконференция, на която министърът на външните работи Николай Милков ще представи своя екип и приоритетите пред МВнР в рамките на служебното правителство

***

София.

От 10.30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще се срещне с участниците в строителството на Междусистемната газова връзка Гърция-България.

***

София.

От 11.00 часа прокурорската колегия на ВСС ще проведе заседание с една единствена точка в дневния ред, касаеща освобождаване на Мария Павлова от заеманата длъжност "следовател“, завеждащ отдел 01 "Специализиран“ в Национална следствена служба.



***

София.

От 14.00 часа в сградата на МРРБ министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще има работна среща с представители на Камарата на строителите в България и на Българска браншова камара "Пътища“.

***

София.

От 15.00 часа в сградата на МВР министър Иван Демерджиев ще представи екипа си и приоритетите в дейността на МВР

***

София.

От 15.30 часа в сградата на МРРБ министър Иван Шишков ще разговаря и с представители на Консултативния съвет на браншовите организации в областта на устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството.

***

София.

От 20.30 часа световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун ще излезе на сцена пред катедралния храм "Свети Александър Невски“. "Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра“ включва програма с популярни произведения на фамилия Щраус и техни съвременници, подбрани специално за българската публика. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и двама солисти ще поведат публиката на музикално-историческа разходка във времената на прочутата династия и непреходното им наследство.

***

Варна.

От 10.00 часа в зала "Пленарна“ на община Варна ще се проведе заседание на постоянна комисия "Собственост и стопанство“

***

Варна.

От 11.00 часа в зала "Пленарна“ на община Варна ще се проведе заседание на постоянна комисия "Транспорт“.

***

Варна.

От 22.30 часа в кв. Аспарухово, рибарско селище "Карантината", ще се състои официалното закриване наQ-jazzfestival - Джаза на мадите.

***

Добрич.

От 7.30 до 17.30 часа в Народно читалище "Йордан Йовков – 1870 г.“ ще се проведе

Летен детски център "Млади възрожденци“. Събитието продължава до 12-ти август.

***

Добрич.

От 10.30 часа в Художествена галерия – Добрич, ще се проведе Лятна работилница за въображение. Събитието продължава до 12-ти август.

***

Добрич.

От 11.00 часа в Народно читалище " Мевляна – 2012 г.“ ще се състои мероприятието

Денят "Ашуре“ – Празник отправящ послания за мир, солидарност, разбирателство, състрадание, толерантност.

***

Добрич.

В Регионална библиотека "Дора Габе“, фоайе на библиотеката ще бъде открита изложба "Моята несравнима Добруджа“ – библиотечни документи по повод 90 години от рождението на Рада Въртунинска, добрички културен и обществен деятел /1932/. Събитието продължава до 12-ти август.

***

Русе.

От 16.30 часа случи в Кръглата зала на Община Русем военнослужещи от състава на флота ще бъдат наградени. Тогава ще бъде дадена и съвместна пресконференция. Предвижда се отличените от състава на военния ни флот да бъдат наградени с грамота от областния управител, както и с премия от кмета Милков.

***

Русе.

От 18.30 часа ще се проведе военен ритуал по повод 143 години от създаването на ВМС.

От 20.00 часа жителите и гостите на Русе ще могат да се насладят на спектакъла "Вълни“ на Представителния духов оркестър на ВМС. Събитието ще се проведе на площада пред сградата на Областна и Общинска администрация.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се проведе инициативата Арт работилничка "Сръчковци".

***

Стара Загора.

От 20.00 часа пред сградата на община Стара Загора ще се състои концерт на Дуо Адикт. Събитието е част от културния календар на Община Стара Загора, която организира специални концерти за любителите на музиката под надслов "Август е музика“.

***

Шумен.

От 10.00 до 12.00 часа в детски отдел на РБ "Стилиян Чилингиров“ ще се проведе Детска работилница за изкуство – Клуб "Млад полицай“