***

София.

От 12.40 часа на Национален студентски дом (терасата на ет. 5), ще се проведе пресконференция на Мая Манолова и представители на Изправи се България ще се включат в срещата на Лява платформа "Прогрес“. Изправи се България участва в срещите в този формат за дискусия и представяне на решения по леви и социални теми от началото на годината.

***

София.

От 20.00 часа в Парк-театър "Борисова градина“ хитовата пиеса "Веберови“ от Феликс Митерер оживява в концерт-спектакъл на Софийската филхармония. Събитието е част от летния сезон "Споделете музиката“ на Софийската филхармония, който се реализира с подкрепата на Столична община в Календара на културните събития на София.

***

Бургас.

От 18.30 часа на плажа в Несебър, на Буната срещу яхтеното пристанище, председателят на Националната комисия по водно спасяване и член на Националния съвет на БЧК доц. Стоян Андонов ще връчи благодарствени грамоти на старши-спасител Владимир Запрянов и на морските спасители Борислав Байчев и Димитър Николов. На 28 юли около 19:00 ч., в извън работното време, те спасиха трима души от удавяне на Южния плаж в Несебър.

***

Варна.

От 18.00 часа в Градска художествена галерия ще бъде открита изложбата на Мишел Фунг

***

Видин.

От 10.30 часа в Конферентния център на Областна администрация – Видин, ул. “Дунавска“ №6, гр. Видин, ще се проведат консултации за определяне на състав на Районна избирателна комисия – Видин за произвеждане на избори за народни представители на 2 октомври 2022г.

***

Видин.

От 19.00 часа на сцената при Художествената галерия "Н. Петров“ популярните групи "Дел Падре“, "Танго Кетс“ и "Аутентик“ ще изнесат концерт.

***

Капитан Андреево.

От 11.15 часа Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще инспектира работата на ГКПП – Капитан Андреево. Той ще бъде придружен от заместник-министъра на земеделието доц. Крум Неделков.

***

Несебър.

От 18.30 часа на плажа в Несебър, на буната срещу яхтеното пристанище, председателят на Националната комисия по водно спасяване и член на Националния съвет на БЧК доц. Стоян Андонов ще връчи благодарствени грамоти на старши-спасител Владимир Запрянов и на морските спасители Борислав Байчев и Димитър Николов, спасили трима души от удавяне.

***

Перник.

От 10.00 часа в зала "Струма“, намираща се на партерния етаж на Областна администрация— Перник, адрес гр. Перник, пл. "Св. Иван Рилски" №1Б, ще бъдат проведени консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание за изготвяне на предложение за състав на Районна избирателна комисия (РИК) на 14 Пернишки многомандатен район.

***

Пловдив.

От 20.00 часа в Singles (НДК, вход А4, София), ще се състои уикенд с квартета TAPI PROJECT от Индия в Пловдив и София, заедно със Surbahar Live Band

***

Разград.

От 16,00 часа, в зала 712 на Областна администрация Разград, бул. "Бели лом" № 37А, ръководствата на политическите партии и коалиции от партии, парламентарно представени в 47-то Народно събрание са поканени на провеждане на консултации относно състава на Районна избирателна комисия – Разград за произвеждане на изборите за Народно събрание на 2 октомври 2022 година.

***

Стара Загора.

От 09.30 часа отново ще се проведе маршрутът "Поетична разходка по улиците на Стара Загора“. Сборният пункт е пред Туристическия информационен център в Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа на лятната сцена на Куклен театър – Стара Загора ще бъде поставен кукления спектакъл "Храбрият шивач“ по Братя Грим. Режисьор Румен Гарабедян, с участието на Георги Спасов

***

Язовир "Жребчево".

От 9.30 часа Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи Божествена св. Литургия в Потопената църква край язовир "Жребчево".