***

София.

От 11.00 часа в кино "Кабана", за трета поредна година в Лятната програма на Столична община ще се реализира образователното събитие за деца "Концерти за малчугани и великани". Два концерта - с класическа и фолклорна тематика - ще се проведат в кино "Кабана". Входът им е свободен.

***

София.

От 21.00 часа на сцената на Парк-театър "Борисова градина" ще излезе Александра Сърчаджиева в моноспектакъла "На живо".

***

Банско.

От 18.30 часа в Дом на изкуствата, гр. Банско ще се състои откриващата пресконференция на Банско джаз фестивал 2022 г.

От 20.00 часа на площад "Никола Вапцаров“ ще започне "Банско джаз фестивал“.

***

Варна.

От 10.00 часа в Областна администрация ще се проведат консултации за назначаване състава на РИК-Варна.

***

Варна.

От 21.00 часа на сцената на Летниа театър ще се изграе операта "Ернани"

***

Видин.

От 9.00 часа кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще се включи в шестото издание на Ретро парада. Сборният пункт на участниците е на паркинга при Общината, откъдето около 9:30 ч. ще потегли и парадното шествие на ретро автомобилите. В 10:00 ч. е официалното откриване на събитието в близост до крепостта "Баба Вида", до розариума.

От 20:00 ч., в бившето военно поделение в града, видинският кмет ще бъде гост на втората вечер на Националния мотосъбор, който се провежда на 5 и 6 август.

***

Добрич.

От 10.00 часа, ще се проведе брифинг, прокурор Даниел Илиев - говорител на РП Добрич, ще даде информация във връзка със случая с изчезналото и намерено дете от града.

***

Копривщица.

От 10.00 часа на Централната сцена ще се състои официалното откриване на XII издание на Националния събор на народното творчество в Копривщица

***

Кюстендил.

От 10.00 ч., в залата на II етаж – сградата на Областна администрация-Кюстендил ще се проведат консултациите за определяне състава на Районна избирателна комисия-Кюстендил за провеждане на изборите за Народно събрание на 02.10.2022 г.

***

Кюстендил.

От 21.00 часа на сцена "Базиликата“ в лесопарк "Хисарлъка“ с две български анимации - "Война" и "Мир" се открива лятното кино в града.

***

Пловдив.

От 21.00 часа в Bee Bop Café (Пловдив), ще се проведе Уикенд с квартета TAPI PROJECT от Индия в Пловдив и София, заедно с Ambient Folklore

***

Русе.

От 11.00 часа в Зала 1 на Областна администрация – Русе ще се проведат консултации за назначаване на Районната избирателна комисия /РИК/ за предстоящите на 2 октомври избори за Народно събрание. Консултациите ще бъдат водени лично от областния управител Анатоли Станев.

***

Стара Загора.

От 09.30 часа отново ще се проведе маршрутът "Поетична разходка по улиците на Стара Загора“. Сборният пункт е пред Туристическия информационен център в Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Зала 2 на Областна администрация ще се проведат консултации за назначаване състава на РИК-Стара Загора.

***

Шумен.

От 9.30 часа в заседателната зала на Областна администрация Шумен, на адрес гр. Шумен, бул. "Славянски“ № 30, ще се проведат консултации за състава на РИК- Шумен