***

София.

Министър-председателят Гълъб Донев ще се срещне с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, който ще бъде на еднодневно посещение в София.

 

***

София.

От 10.00 ч. в Съюза на военноинвалидите председателят на Организацията на обединените българи Живко Бъчваров ще открие  "Българиада 2022", в която участват учени и творци от всички български общности по света.

 

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: "Стартира гражданска мисия за преодоляване на тютюневия гнет над българите".

 

***

Враца.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за представяне на седмото издание на Фестивала на древните култури "Слънцето на Тодорка"

 

***

Пловдив.

От 13.00 часа в Гранд Хотел Пловдив  (бивш Новотел Пловдив), Политическа партия "Български възход“ организира Конференция с международно участие, на която ще се обсъждат актуални политически теми и икономически решения за справяне с кризата.

 

***

Сопот.

От 17.00 часа в Къща музей "Иван Вазов“ историкът д-р Стефан Шивачев ще представи новата си книга "Хаджи Гьока Павлов“. Книгата е част от поредицата "Библиотека. Бележити дейци от Сопот“. Хаджи Гьока Павлов е търговец, дарител, будител, той е и най-видният деец и ръководител на Сопотската община. Събитието е част от мероприятията, посветени на 19-тата годишнина от възстановяването на община Сопот.

 

***

Стара Загора.

От 9.00 часа ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет Стара Загора.

***

Хасково.

От 10.00 часа на Арката на парк "Кенана“ ще се проведе Приложно колоездене.

От 18.30 часа в ОНЧ "Заря – 1858“ ще се състои премиера на творчески спектакъл "Ние сме грамотни“ на СК "Рона“ с подкрепата на НФК.

***

Хасково.

От 20.00 часа на Фонтаните пред ОНЧ "Заря - 1858“, ще се проведе пиано бар под звездите с Vessy & Nick в компанията на DJ Djoto MC