***

София.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе Пресконференция и кръгла маса на тема: "Ролята на обществото в интеграцията на бежанците в България“.

***

София.

От 11.00 часа централният съвет на ДПС ще проведе заседание. Заседанието ще се състои онлайн. В него ще се обсъждат темите, свързани с предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. След края на заседанието председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и ръководството на Движението ще дадат пресконференция.

***

София.

От 11.00 часа пред бензиностанция "Лукойл“ (на ъгъла между бул. Тодор Александров и бул. Константин Величков в гр. София) г-жа Мая Манолова и представители на Изправи се България ще проведат акция "Хората не са овце“ като част от националната си кампания "АнтиСПЕКУЛА“ срещу високите цени на горивата.

***

София.

От 11.00 часа в сградата на община Левски вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на общоградско събрание за учредяването на инициативен комитет за изграждане и поставяне на скулптурна композиция "Земляците“ на тримата емблематични творци Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков.

***

София.

От 12.00 часа в БТА 9 София ще се проведе пресконференция на "Възраждане“.

***

София.

От 14.00 часа в централата на БСП на ул. "Позитано" 20 ще се проведе заседание на Националния съвет, което ще постави началото на подготовката на партията за изборите.

На заседанието се очаква да бъдат утвърдени структурата и състава на Националния предизборен щаб на БСП.

***

Асеновград.

От 9.30 часа ще бъде направена първа копка на нов хоризонтален дренаж и водопровод за допълнително водоснабдяване в с. Червен

***

Варна.

От 14.00 часа в двора на СУ "Св. Климент Охридски" ще стартира Четиринадесетото издание на спортната кампания "Ваканция без грижи"

***

Варна.

От 14.00 часа в двора на ГХГ-Варна художничката Катя Димова ще поведе изкушените от арт предизвикателства в търсене на естествения цвят.Фондация “Гея" представя артист, използващ билки и органични суровини като източник на багрила.

***

Варна.

От 19.00 часа в The Bookstore на ул. "Преслав" 12 във Варна, Мария Касимова-Моасе ще представи сборника “Монолози"

***

Видин.

От 11.00 часа, в Областна администрация Видин ще се проведе церемония по символичното предаване и приемане на поста областен управител.

На заседание на Министерския съвет, проведено днес, е прието решение за назначаване на Огнян Асенов Михайлов за областен управител на област Видин.

***

Елхово.

Около 11.30 часа в сградата на РДГП - Елхово министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще даде брифинг за медиите.

***

Кюстендил.

От 11.00 часа в залата на II eт., в сградата на Областна администрация-Кюстендил ще се проведе церемония по официално предаване на властта от досегашния областен управител Катя Димитрова на навоназначения областен управител инж. Александър Пандурски. Катя Димитрова заемаше поста в периода 14 януари – до момента.



***

Пловдив.

От 17.00 часа Галерия Sarieva (Пловдив) ще представи изложбата “Кристо за начинаещи", с която започва едноименният проект на художника Лъчезар Бояджиев. В продължение на 4 месеца той ще се фокусира върху изкуството в обществена среда, обхващайки много и различни инициативи, свързани с творчеството на Кристо и Жан-Клод. “Кристо за начинаещи" е пилотен проект на галерия Sarieva и “Фондация Отворени Изкуства" в програмата Sarieva Open Arts.

***

Русе.

От 14.30 часа, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще проведе среща в сградата на Областна управа – Русе.

***

Сливен.

От 19.00 часа на откритата сцена на Късноантична и средновековна крепост "Туида“ ще се проведе благотворителен концерт в памет на Венцислав Василев - Венци от Нова Революция и Димо от P.I.F

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69, ще се проведе Арт работилничка "Сръчковци".

***

Стара Загора.

От 10.0 до 12.30 часа в Регионален исторически музей продължават, летните занимания, а темата днес е "Битът на българите след Освобождението“

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен, новият областен управител на област Шумен проф.Христо Христов ще встъпи официално в длъжност.