***

София.

От 10.00 часа служебният кабинет ще проведе първото си заседание

***

София.

От 11.00 часа заместник-кметът на София Мирослав Боршош ще скулптурното студио, където се изработва композицията "Водна паша“, дело на световноизвестния български творец Павел Койчев.

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА Александър Михайлов ще покаже за първи път официални документи, които удостоверяват износа на българско оръжие към Украйна и ще изнесе информация, която по безспорен начин показва експортни обеми, честота на доставките, логистични канали и други.

***

София.

От 13.30 часа на Летище София, Терминал 2, ниво 1, ще се проведе пресконференциина авиокомпания Wizz Air и Летище София за новите си планове за столицата

***

София.

От 15.00 часа в сградата на Банка за майчина кърма/Комплекс за детско хранене ще се организира среща на медицински специалисти, педиатри и неонатолози от различни институции, и лица ангажирани с тази кауза.

***

Варна.

От 11.00 часа в зала 415 на Висше училище по мениджмънт (Варна, ул. "Оборище" 13А, ет. 4) ще се проведе пресконференция, във връзка с предприемачески лагер за младежи от Армения, Грузия, Гърция и България. Целта на посещението им у нас e да се насърчи младежкото предприемачество в посока развитие на преживенческия и културно-исторически туризъм в Черноморския регион.

***

Варна.

От 15.00 и 17.00 часа в двора на Военноморския музей започва да се провежда лятно ателие "Морска читалня".

***

Варна.

От 17.00 часа в галерия "Зона Нира арт“ ще бъде открита изложба "Parallel Universes"на София Хаджипапа и Деми Енглезеу от Кипър.

***

Варна.

От 18.00 часа в Концертно студио на Радио Варна Изабела Шопова ще представи новата си книга: "Подир сянката на кондора".

***

Добрич.

От 9.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се състои пресконференция на тема "Ливадната пеперуда – бичът на пролетните култури в Добруджа и не само“.

***

Дупница.

От 10.30 часа ще бъде направена официална първа копка на подмяна на водопровод в село Яхиново.



***

Разград.

От 15.00 часа в Общински културен център екип от експерти на омбудсмана Диана Ковачева организират информационна среща с граждани и граждански организации.



***

Търговище.

От 10.00 до 12.00 ч., в клуба на БТА, на партерен етаж в сградата на Областната администрация, на адрес ул. "Стефан Караджа“ No2, екип от експерти на омбудсмана Диана Ковачева организират изнесени приемни за гражданите

***

Хасково.

От 11.00 часа в зала "Марица" на Областна администрация - Хасково Катя Панева ще направи отчет за работата си като областен управител. Заповядайте!