***

София.

От 10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***

София.

От 10.30 часа в Централната избирателна комисия ще се проведе жребий на номерата в бюлетината за гласуване в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., както и жребий на реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партии и коалиции, в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

***

Благоевград.

От 11.00 часа с ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на революционера Тодор Александров, благоевградската общественост ще почете 98 години от кончината на патриота. Церемонията ще се състои пред бюст- паметника на революционера в градинката пред Съдебната палата в града.

***

Бургас.

От 11.00 часа кметът Димитър Николов ще присъства на откриването на нов Център за деца с аутизъм, който се намира в ж.к. "Славейков“ /между бл. 21 и бл. 65/. Сградата е предоставена през 2019 г. от Община Бургас на сдружение "Аутизъм днес“, лидер в областта на висококвалифицираната терапевтична грижа за деца с аутизъм в България, за разкриване на специализирания център.

***

Варна.

От 18.30 часа варненската галерия A&G Art Meeting отваря вратите на новото си пространство в края на август за всички, изкушени от изкуството. То се намира на ул. "Любен Каравелов“ 8.

Анна Халамян и Герхард Хорнман канят трима български художници от най-висока класа – Веселин Начев, Димитър Генчев и Милко Божков. Изложбата не е концептуална, нейното мото е "Отново“.

***

Добрич.

От 10.00 часа, в спортен комплекс "Простор“, гр. Добрич, заместник-министърът на земеделието Георги Събев ще се включи в откриването на 30-тото международно изложение "Селското стопанство и всичко за него“, което се организира от "Добрички панаир“ АД.

***

Никопол.

От 10.30 часа в Община Никопол ще бъде подписан на официална церемония Общия план за действие и развитие чрез валоризация на културното наследство, свързано с Дунав, ще подпишат кметовете на общините Белене, Никопол и Гулянци. Планът за действие, разработен от Фондация “БлуЛинк" в рамките на проект DANUrB+

***

Перник.

От 09.30 часа в зала "Панорама" ще се проведе заседание на Общински съвет Перник .

***

Пловдив.

От 10.30 часа в Средно училище за ученици с увреден слух "Проф. д-р Стоян Белинов“ (район "Източен, ул. "Прохлада“ 1). Темата на пресконференцията е отказ за записване на ученици със слухови проблеми за предстоящата учебна година. В пресконференцията ще се включат родители на засегнатите деца и представители на екипа на училището.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в залата на Административната сграда на МТСП - Стара Загора, с адрес: ул."Стефан Караджа" № 8, етаж 4, ще се проведе пресконференция на която трите агенции към Министъра на труда и социалната политика, ще представят резултатите от дейността си за предходния месец, както и други актуални за момента теми.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Стара Загора започва Beerфест 2022. Пет вълнуващи дни, изпълнени с разнообразна музикална програма и качествено пиво – това очаква Стара Загора на 31 август. Последният ден от лятото ще натрупа спомени с широката усмивка и запомнящи се песни на Орлин Павлов, изключителния емеоционален заряд на Веселин Маринов, както и колоритните и талантливи Керана и Космонавтите. Трите музикални подаръка ще дадат начало на фестивала, който вече е традиция под липите. Официалният старт на Beerфестът 2022 ще бъде даден в 19.00 часа.

***

Шумен.

От 10.00 часа кметът Любомир Христов ще даде брифинг във връзка със започналата реализация на проекта за покриване на река "Енчова“ в Шумен.

Брифингът ще се състои на детската площадка между улиците "Панайот Волов“ и "Марица“. Там той ще направи подробни разяснения за включените в проекта строителни дейности.

На срещата ще присъства и зам.-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров.

***

Хасково.

От 10.30 часа в РБ "Хр. Смирненски“ Детски отдел ще бъде открита озложба на малките художници от "Лято в библиотеката“