***

София.

Фотоизложба "Парченца от вкъщи“ на Анна Стоева ще бъде открита на две локации в София. Експозицията е част от кампания на Българския хелзинкски комитет в подкрепа на украинските бежанци в България. Изложбата ще може да бъде разгледана на 3 август до Централните хали и на 5 август пред Централна гара

***

София.

От 9.00 до 13.00 часа в офиса на Българската асоциация на пострадали при катастрофи в гр. София - ул. Лайош Кошут №16, ет. 1, експерти ще направят безплатна индивидуална консултация на всички желаещи – може да се запишете на телефон 0878 400 049, до 04.08.2022г.

***

София.

От 10.00 до 12.00 ч. в Международното висше бизнес училище в София, експертите от "Интеграл“ организират ориентационна среща с бъдещите студенти в чужбина

***

София.

От 11.00 часа в Националния дворец на децата вицепрезидентът Илияна Йотова ще отличи лауреатите в творческите конкурси за деца и юноши от българските общности по света, които ежегодно се организират от Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

***

Варна.

От 11,30 часа в Юнашкия салон ще се проведе традиционната годишна пресконференция, посветена на 82-рото издание на плувния маратон "Галата – Варна" и 6-ия плувен празник 1000 х 1000

***

Видин.

От 10.30 часа, в залата на Общинския съвет кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще връчи трудовите договори на 12 младежи, одобрени по модула Платен стаж в рамките на Младежката програма, която Община Видин и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организират за втора поредна година.

***

Видин.

От 18.00 часа в Драматичен театър "Владимир Трандафилов“ във Видин ще се проведе събитие от Националната кампания #Първа работа. От 17:40 часа във фоайето на Драматичен театър "Владимир Трандафилов“ ще се проведе кратък брифинг за медиите, на който ще бъдат представени целите на кампанията #Първа работа.

***

Пловдив.

От 11.00 часа, в къща "Иван Черноземски", ул. "Цанко Лавренов" № 5, Стария град, ще се проведе пресконференция посветена на предстоящото турне на Софийската опера и балет в Пловдив.

***

Пловдив.

От 20.00 часа в Античния театър ще се състои шоу от демонстративния отбор на световното таекуондо (World Taekwondo).

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Художествената галерия, ще бъде открита изложба, посветена на 90 години от рождението на художника Иван Кирков (1923-2010).

***

Търговище.

От 15.00 ч., в читалище "НАПРЕДЪК -1864", ЗАЛА 2 (кафе-театър), на адрес: пл. "Стоян Мавродиев“ 1, екип от експерти на омбудсмана Диана Ковачева ще проведат информационни срещи за гражданите и гражданските организации в гр. Търговище

***

Хасково.

10.30 часа в Детски отдел към РБ "Хр. Смирненски“ ще се състоят игри във виртуалния свят чрез под "FluurMat“