***

София.

От 11.30 часа президентът Румен Радев ще приеме на "Дондуков“ 2 представители на ръководството на компаниите "Gastrade" и "Copelouzos Group“. Сред темите на срещата ще бъдат възможностите за увеличаване на количествата природен газ за България, които страната ни ще получава през Гърция чрез терминала в град Александруполис.

***

София.

От 10.00 часа в Министерство на финансите министър Росица Велкова ще даде брифинг, по време на който ще представи актуална информация за Бюджет 2022 и за подготвената предварителна макроикономическа прогноза за периода 2023-2025 г.

***

София.

От 11.00 часа в Музея на спорта в Националния стадион "В. Левски“, ще бъдат отбелязани навършването на точно 50-години от първото олимпийско злато на Норайр Нурикян и на българските щанги. Историческото за българския спорт събитие ще бъде отбелязано с кратка церемония .

***

София.

От 11.00 часа в зала 5 на Столичния общински съвет / ул. Московска 33/, на която председателят на СОС Георги Георгиев, заедно с Фондация "Анимус" ще представят началото на работата на новата социална услуга "Правна клиника", насочена към жени и деца, преживели домашно насилие. По този начин засегнатите ще могат да получат безплатно юридически консултации и процесуално представителство на пострадалите, психологическо консултиране, както и информиране по социални въпроси.

***

София.

От 19.00 часа Гражданско движение "БОЕЦ" обявява протест-блокада на Министерски съвет в понеделник, 29 август 2022г., от 19:00 часа. Исканията на организацията са две:

1. Оставка на министъра на енергетиката Росен Христов;

2. Гаранции от служебния кабинет, че няма да подновява доставките и няма да сключва нов договор за доставка на газ с терористите от "Газпром".

***

Варна.

От 12.00 часа в офиса на "Възраждане" на адрес: гр. Варна, бул. Цар Освободител 36, ще се проведе пресконференция на "Възраждане". На пресконференцията водачът на листата - д-р Костадин Костадинив ще представи кандидатите за народни представители в листата на политическата организация за 3 МИР Варна.

***

Варна.

От 12.30 часа в сградата на РС на КНСБ гр.Варна, ще се проведе брифинг с участието на Пламен Димитров, президент на КНСБ.

***

Кюстендил.

От 11.00 часа в заседателната зала на общинска администрация ще се прове финална пресконференция за приключване на проект "Обновяване/реконструкция на Общински театър Кюстендил и изграждане и възстановяване на зона за отдих парк "Театъра“.

***

Казанлък.

От 19.00 часа в Художествена галерия – Казанлък ще бъде открита изложба, посветена на 120-годишнината от рождението на художника Васил Бараков "Теории на меланхолията“.

***

Плевен.

От 14.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация Областният управител на Област Плевен Иван Петков ще проведе среща с представители "Топлофикация“ - Плевен, консервни предприятия и земеделски предприемачи във връзка с облекчаване на очаквани негативни последици за бизнеса от предстоящите ремонтни дейности и профилактика по магистралните топлопроводи и съоръжения на ТЕЦ от 5 до 30 септември.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се проведат следните събития: Вълшебна библиотека. Програма "В страната на загадките": Пътешествие в миналото –Бермудски триъгълник; Моделиране със STEM конструктор; Арт работилничка "Сръчковци".

***

Стара Загора.

От 20.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои Master of Art Film Festival. Тинторето: Един бунтовник във Венеция“ – вдъхновяващ филм, който почита 500 – годишнина от смъртта на последния велик художник на италианския Ренесанс, Италия 2019 г.

***

Суворово.

От 11.30 часа в Детска градина "Буратино“, ще се проведе официална церемония за откриване на обект: "Основен ремонт, обзавеждане и оборудване на детска градина "Буратино“ в УПИ IX, кв. 69 по ПБЗ на гр. Суворово

***

Шумен.

От 20.00 часа на открита сцена в парка до сградата на общината, джаз групата "Postcard“, в която участва шуменката Ралица Тонева, ще изнесе концерт в Шумен.